21.6 C
Athens
Monday, April 29, 2024
More

    Στο Μαξίμου Παναγιωτόπουλος και αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ

    Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβησαν το μεσημέρι της Πέμπτης ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος και ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τέθηκαν τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας, ενώ παράλληλα έγινε αποτίμηση της κατάστασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

    Σημειώνεται ότι από χθες επικρατεί έντονη δυσαρέσκεια στην Αθήνα, μετά την προαναγγελία από τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, περί έναρξης τεχνικών συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, κάτι το οποίο διέψευσαν άμεσα διπλωματικές πηγές της χώρας μας.

    Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ επέμεινε πάντως σήμερα από τις Βρυξέλλες ότι «δεν υπάρχει συμφωνία ακόμη, αλλά οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει».Ο Γενς Στόλτενμπεργκ μίλησε για συνομιλίες σε τεχνικό επίπεδο -μεταξύ στρατιωτικών αξιωματούχων- που αφορούν στην κατάρτιση ενός μηχανισμού αποτροπής συγκρούσεων (deconfliction mechanism), με στόχο να αποφευχθεί μια στρατιωτική σύρραξη μεταξύ των δύο νατοϊκών συμμάχων στην περιοχή.

    Ξεκαθάρισε, μάλιστα, πως δεν υπάρχει συμφωνία για τον μηχανισμό αυτό.

    Την πρωτοβουλία του Στόλτενμπεργκ έσπευσε να υποστηρίξει η Άγκυρα. Σε σημερινές του δηλώσεις, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου εξαπέλυσε νέα επίθεση εναντίον της Ελλάδας, υποστηρίζοντας πως η Αθήνα αρχικά συμφώνησε να ξεκινήσει τεχνικός διάλογος με διαμεσολαβητή το ΝΑΤΟ και στη συνέχεια έκανε πίσω.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα