24.1 C
Athens
Sunday, September 29, 2024
More

    Στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Αρχαίας Αγοράς ο Μητσοτάκης

    Συμβολική επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ένα ιστορικό χώρο για την πόλη, στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της αρχαίας αγοράς της Αθήνας. Η επίσκεψη του αυτή συνδέεται με το άνοιγμα των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων μετά την άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

    Τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που έφτασε πεζός στο σημείο μέσα από το Μοναστηράκι, ξενάγησε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Με μάσκες και όλα τα μέτρα που πρότεινε ο ΕΟΔΥ ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η υπουργός Πολιτισμού περιηγήθηκαν τον χώρο. 

    Τα αρχαιότερα εκθέματα, αγγεία, ειδώλια, όπλα και όστρακα κεραμικής, ανάγονται στους νεολιθικούς χρόνους, την πρώιμη και την μέση εποχή του χαλκού, την μυκηναϊκή και την γεωμετρική εποχή και προέρχονται κυρίως από αβαθή φρέατα και ταφές που ερευνήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Αγοράς.

    Τα σημαντικότερα εκθέματα του Μουσείου, σχετίζονται με τις λειτουργίες του Αθηναϊκού Δημοκρατικού πολιτεύματος και χρονολογούνται στους κλασικούς, υστεροκλασικούς χρόνους.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα