24.5 C
Athens
Sunday, May 19, 2024
More

    Στην Ξάνθη Ν. Χαρδαλιάς και Σ. Τσιόδρας μετά την διασπορά του κορονοϊού

    Στην Ξάνθη μετέβη εσπευσμένα σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, την ομάδα πρώτης απόκρισης της ΓΓΠΠ, καθώς και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, με ελικόπτερο Super Puma του ΠΣ για τον συντονισμό της εφαρμογής των έκτακτων μέτρων στην περιοχή.

    Υπενθυμίζεται ότι λόγω των αυξημένων κρουσμάτων του κορονοϊού, από σήμερα στις 6 το πρωί, έχουν τεθεί στην περιοχή σε εφαρμογή αυστηρά περιοριστικά μέτρα, που εκτός των άλλων περιλαμβάνουν αναστολή λειτουργίας των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών τις βραδινές ώρες, καθώς και όλων των δημόσιων και ιδιωτικών συναντήσεων για 7 ημέρες. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, ενώ κινητοποιείται ακόμα και ο στρατός για την κοινότητα Εχίνου, που ουσιαστικά μπαίνει σε καραντίνα, και επιβάλλονται περιορισμοί σε όλους τους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

    Εντωμεταξύ, συνεχίζονται τα τεστ από ομάδες του ΕΟΔΥ ενώ όπως ανακοινώθηκε ο λόγος της αυστηροποίησης των μέτρων είναι το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή μετά τα 15 νέα κρούσματα . Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε: «Είχαμε επανειλημμένα ενημερώσει ότι όπου παρατηρείται νέα έξαρση του κορονοιού θα είμαστε υποχρεωμένοι να λαμβάνουμε τα αναγκαία μέτρα για λόγους δημόσιας υγείας. Σε συνεργασία με τους δήμους της Π.Ε. Ξάνθης, την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. αλλά και τις αρχές της περιοχής και πάντα ακολουθώντας τις συμβουλές των ειδικών, θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουμε όσα έχουμε επιτύχει ως τώρα και να σταματήσουμε την εξάπλωση του ιού. Τα μέτρα αυτά υπέρ τοπικού χαρακτήρα θα έχουν εφαρμογή και σε άλλες περιοχές σε περίπτωση που χρειαστεί».

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα