24.4 C
Athens
Saturday, May 18, 2024
More

    Στην Ελβετία το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

    Στην Ελβετία το καλοκαίρι του 2021 θα διεξαχθεί η ετήσια συνάντηση του World Economic Forum και όχι στο Νταβός, όπως ανακοινώθηκε χθες από τους διοργανωτές. Το καντόνι του Νιντβάλντεν βρίσκεται σε συνομιλίες με τους διοργανωτές για να φιλοξενήσει τη συνάντηση, με το θέρετρο του Μπουέργκενστοκ να εμφανίζεται επίσης ως υποψήφιο, όπως ανέφερε η Λουζέρνερ Ζετούνγκ την Τρίτη.

    Λόγω της πανδημίας covid19, το WEF έχει ήδη αναβάλει την φετινή εκδήλωση, η οποία προσελκύει χιλιάδες κόσμου, συμπεριλαμβανομένων του Αμερικανού προέδρου, που έχει προγραμματισθεί για τις αρχές του καλοκαιριού και όχι για τον Ιανουάριο.

    Μελέτη του Πανεπιστημίου του Σαιντ Γκάλεν, εκτιμά ότι η σύνοδος του 2017 απέφερε περί των 60 εκατ. ελβετικών φράγκων (66 εκατ. δολάρια) σε έσοδα, για την οικονομία του Νταβός και περίπου 2 εκατ. φράγκα σε φορολογικά έσοδα.

    Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ πραγματοποιείται αλλού. Το 2002 είχε μεταφερθεί στη Νέα Υόρκη ως ένδειξη αλληλεγγύης ύστερα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα