20.1 C
Athens
Sunday, May 19, 2024
More

    Σαν σήμερα, Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-2

    Η πιο κομβική πρόκριση της ΑΕΚ όταν κατέκτησε τον τελευταίο τίτλο της, το Κύπελλο 2011, ήταν αυτή σε βάρος του νταμπλούχου 2010 Παναθηναϊκού. Και τις βάσεις για την πρόκριση αυτή τις έβαλε με το 0-2 στο τυπικά εκτός έδρας ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό σαν σήμερα πριν από πέντε χρόνια.

     

    Ήταν μία από τις μεγάλες βραδιές του Νίκου Λυμπερόπουλου στα συνολικά επτά χρόνια που έπαιξε στην ΑΕΚ. Από τα επτά γκολ που είχε σημειώσει ως παίκτης της ΑΕΚ με αντίπαλο την παλιά του ομάδα,τα δύο επιτεύχθηκαν εκείνο το βράδυ και έδωσαν στην ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ τη μισή πρόκριση. 

    Ο ανεβασμένος εκείνη την εποχή Παναθηναϊκό κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά το 0-0 δεν άλλαξε, αφού ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ Σεμπάστιαν Σάχα βρέθηκε τέσσερις φορές σε ετοιμότητα. Στην πιο χαρακτηριστική από αυτές, μετά από συνδυασμό Σισέ – Μαρίνου και σουτ του δεύτερου, ο Σάχα απέκρουσε προσωρινά και ο Λέτο με προβολή από πολύ κοντά δεν κατάφερε να σκοράρει.

    Η εικόνα του αγώνα άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Η ΑΕΚ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και χωρίς να είναι ιδιαίτερα απειλητική κατάφερε να προηγηθεί στο 64’ με προβολή του Λυμπερόπουλου μετά από σουτ του Γιάχιτς. Ο Παναθηναϊκός, βλέποντας να μένει πίσω στο σκορ, αλλά αντί να αντιδράσει, έχασε τη συνοχή του και δεν απείλησε την εστία του Σάχα.

    Η ΑΕΚ, αντίθετα, επισφράγισε την υπεροχή της στο δεύτερο ημίχρονο με ένα ακόμα γκολ στο στο 80’. Ο Λυμπερόπουλος εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα βρήκε και στον Λέτο στο τείχος και κατέληξε για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Καρνέζη. Ένα λεπτό μετά, ο Σάχα απέκρουσε το σουτ του Σισέ.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα