23.1 C
Athens
Monday, April 29, 2024
More

    Σακελλαροπούλου από το Αγαθονήσι: Η Ελλάδα δεν είναι διατεθειμένη να απεμπολήσει κυριαρχικά δικαιώματα

    Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε το Αγαθονήσι, όπου την υποδέχτηκαν ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο δήμαρχος Ευάγγελος Κόττορος. Η ΠτΔ ξεκίνησε την επίσκεψή της από το φυλάκιο του νησιού, όπου συνομίλησε και ενημερώθηκε από τον επικεφαλής της φρουράς.

    Οι δηλώσεις της ΠτΔ:

    «Νιώθω τιμή και υπερηφάνεια που βρίσκομαι σήμερα στο Επιτηρητικό Φυλάκιο του Αγαθονησίου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φρουρούς των συνόρων μας. Τους μαχητές της πρώτης γραμμής που με αποφασιστικότητα, ψυχραιμία, αυταπάρνηση και υψηλό φρόνημα υπερασπίζονται την εθνική μας ακεραιότητα και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, χωρίς να πτοούνται από προκλήσεις και απειλές. Χάρη σε σας, καθώς και στο σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων, οι Έλληνες, όπου και αν βρίσκονται, μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς και σίγουροι ότι η χώρα μας είναι και θα παραμείνει πυλώνας ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή»

    Στη συνέχεια η κυρία Σακελλαροπούλου μετέβη στο σχολείο όπου συναντήθηκε με τους εννέα μαθητές που φοιτούν εκεί και συζήτησε με τους εκπαιδευτικούς σχετικά με τις ξεχωριστές προκλήσεις του σχολικού βίου στο ακριτικό νησί.

    Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότης Αγαθονησίου.

    «Σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνετε να με ανακηρύξετε επίτιμη δημότη του νησιού σας, είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Και πρόσθεσε: «Είναι καθήκον και υποχρέωσή μου να βρίσκομαι κοντά σας σήμερα σε αυτό το μικρό νησί, που από τα βάθη της ιστορίας αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του ελληνικού χώρου. Από την Υετούσσα των Αρχαίων Ελλήνων, την Τραγέα του Θουκυδίδη, μέχρι σήμερα, το Αγαθονήσι μπορεί να βρίσκεται μακριά από την ηπειρωτική Ελλάδα αλλά διατήρησε ανέπαφους τους δεσμούς του με την υπόλοιπη χώρα. Διαπιστώνω σήμερα κι από κοντά αυτό που περιγράφουν όσοι επισκέπτονται το νησί: ανθρώπους περήφανους και χαμογελαστούς, που ζουν από τη θάλασσα και τη γη. Έλληνες ακρίτες που επιμένουν να αγωνίζονται, να ονειρεύονται, να σχηματίζουν μια ζωντανή δραστήρια κοινότητα και παράλληλα να είναι θεματοφύλακες των ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων».

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα