23.2 C
Athens
Thursday, May 2, 2024
More

    Πρόεδρος Κομισιόν: Τα 750 δισ. ευρώ είναι επένδυση στο κοινό μας μέλλον

    Την πρότασή της για ένα σχέδιο ανάκαμψης συνολικού ύψους 750 δισ. ευρώ παρουσιάζει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εδώ και λίγη ώρα η προέδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. 

    Η αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του Covid-19 έχουν σημάνει την «ώρα της Ευρώπης» διεμήνυσε η επικεφαλής της Κομισιόν, εξηγώντας πως η Ε.Ε. και κάθε κράτος μέλος της θα πρέπει να επιλέξουν εάν θα κινηθεί ο καθένας μόνος του ή θα απαντήσει όλη η κοινότητα μαζί στην νέα αυτή μεγάλη κρίση. 

    «Θέλω να προτείνω ένα νέο Σύμφωνο για το Αύριο, το οποίο προβλέπει μία Ε.Ε. κλιματικά ουδέτερη και ψηφιακή» τόνισε η φον ντερ Λάιεν, ενώ πρόσθεσε πως «όσο πιο τολμηρά είναι τα μέτρα, που θα ληφθούν, τόσο πιο ασφαλές θα είναι το μέλλον της Ευρώπης»

    Παρουσιάζοντας το πακέτο, που περιλαμβάνει 500 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις και 250 δισ. ευρώ στη μορφή δανείων, η πρόεδρος της Κομισίον σημείωσε πως «οι επιχορηγήσεις είναι μία επένδυση στο κοινό μέλλον της Ένωσης». Σημειώνεται ότι η Κομισιόν θα δανειστεί το ποσό αυτό για να το προσφέρει στα κράτη- μέλη. 

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν Bloomberg και Reuters η Eλλάδα θα λάβει περί τα 22,5 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις (και ενδεχομένως ακόμη 9 δισ. ευρώ θα είναι διαθέσιμα σε δάνεια). Η μερίδα του λέοντος θα πάει στην Ιταλία και την Ισπανία που έχουν δεχθεί και το ισχυρότερο πλήγμα από την πανδημία. 

    ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr 

     

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα