27 C
Athens
Saturday, June 29, 2024
More

    Προκαταρκτική εξέταση για το ηχητικό με τη συνομιλία Παππά – Μιωνή

    Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βαγγέλης Ιωαννίδης  για την υπόθεση της καταγεγραμμένης συνομιλίας Μιωνή -Παππά που διαβιβάστηκε από Προανακριτική Βουλής.

     

    Σύμφωνα με πληροφορίες θα ελεγχθεί η νομιμότητα του ηχητικού υλικού και αν κριθεί ότι είναι νόμιμο το αποδεικτικό μέσο, τότε ο εισαγγελικός λειτουργός  θα προχωρήσει  στην ουσιαστική  διερεύνηση της υπόθεσης  στο πλαίσιο της οποίας θα ερευνηθεί αν έχουν  διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις αυτεπαγγέλτως διωκόμενες και από ποια συγκεκριμένα πρόσωπα.

    Σε περίπτωση που προκύψουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινης πράξης από  πολιτικό πρόσωπο, τότε η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη Βουλή.

    Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών κ. Κώστα Σπυρόπουλο.

    Ο φάκελος που διαβιβάστηκε από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών εκτός από το αντίγραφο της ηχογραφημένης συνομιλίας του πρώην υπουργού Επικρατείας με τον επιχειρηματία (usb), περιέχει το συνοδευτικό έγγραφο του κ.Μιωνή, τα πρακτικά της χθεσινής συνεδρίασης της προανακριτικής επιτροπής, τα πρακτικά της διήμερης κατάθεσης του Νίκου Παππά τον περασμένο Μάρτιο και τη χθεσινή κατάθεση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και δήλωση του κ.Παππά.

    Η διαβίβαση του υλικού από την ειδική επιτροπή της Βουλής έγινε σύμφωνα με το άρθρο 38 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας βάσει του οποίου «οι ανακριτικοί υπάλληλοι οφείλουν να ανακοινώσουν χωρίς χρονοτριβή στον αρμόδιο εισαγγελέα ο,τιδήποτε πληροφορούνται με κάθε τρόπο για αξιόποινη πράξη που διώκεται αυτεπαγγέλτως. Η ανακοίνωση γίνεται γραπτώς και πρέπει να περιέχει όλα τα στοιχεία που υπάρχουν και αφορούν την αξιόποινη πράξη, τους δράστες και τις αποδείξεις».

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα