18.5 C
Athens
Friday, May 3, 2024
More

    Ποιοι θα πάρουν τελικά το Κοινωνικό Μέρισμα

    Ο τελευταίος μήνας του χρόνου είναι προ των πυλών και η κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει ακόμα ποιοι θα είναι οι τυχεροί που θα λάβουν την επιπλέον οικονομική ενίσχυση από την αξιοποίηση του υπερπλεονάσματος. Τα σενάρια που έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα είναι πολλά, όμως η δήλωση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα ότι η ενίσχυση θα είναι «λεφτά στο χέρι», αφήνει πίσω την εκδοχή των φοροελαφρύνσεων.
     
    Έτσι, προβάδισμα φαίνεται ότι έχει η επιλογή να δοθεί το Κοινωνικό Μέρισμα στους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος, που σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία ονομάζεται πλέον Ελάχιστα Εγγυημένο Εισόδημα. Αναλόγως των στοιχείων που θα καταγράψει και ο απολογισμός του Νοεμβρίου υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να λάβουν την επιπλέον ενίσχυση και οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ.
     
    Την επόμενη εβδομάδα θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις καθώς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα έχει πλέον πλήρη εικόνα για τα αποτελέσματα των κρατικών εσόδων, βάσει των εισπράξεων από τους φόρους του Νοεμβρίου.
     
    Τις σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε πανηγυρικό κλίμα, αν και όπως είναι γνωστό οι ενισχύσεις αυτές δεν λύνουν το πρόβλημα της απώλειας των εισοδημάτων και της φτωχοποίησης που έχουν υποστεί οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια, καθώς για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού είναι απαραίτητες δραστικές και γενναίες λύσεις.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα