23.4 C
Athens
Monday, May 13, 2024
More

    Πάνω από 30.000 οι αιτήσεις για επιδότηση της δόσης δανείων

    Μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει  το πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ του υπουργείου Οικονομικών για την επιδότηση της δόσης των δανείων που συνδέονται με την πρώτη κατοικία. Μέχρι σήμερα ο αριθμός των αιτήσεων υπερβαίνει τις 30.000, ενώ σύμφωνα με στοιχεία της Ε.Γ.Δ.Ι πάνω από 62.000 ενδιαφερόμενοι έχουν δώσει τη συναίνεσή τους στην άρση του τραπεζικού τους απορρήτου και βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας για την υποβολή αίτησης.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης από το πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ αναμένεται να ωφεληθούν πάνω από 300.000 δανειολήπτες. Σε αυτό, όπως εκτιμούν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, θα βοηθήσει η διευρυμένη περίμετρος κάλυψης των δανειοληπτών – βάσει κριτήριων – που παρέχει το νέο πλαίσιο, καθώς και η απλή διαδικασία υποβολής της αίτησης, που δεν απαιτεί κανένα δικαιολογητικό μετά τη διασύνδεση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΕΓΔΙΧ με άλλους φορείς ώστε τα αναγκαία δικαιολογητικά να αντλούνται αυτόματα από το Taxis με τη συναίνεση του οφειλέτη για άρση του φορολογικού απορρήτου του.

    Να σημειωθεί ότι δικαιούχοι του προγράμματος ΓΕΦΥΡΑ είναι:

    • Φυσικά πρόσωπα εργαζόμενοι σε κλάδους που έχουν πληγεί, άνεργοι που λαμβάνουν έκτακτη στήριξη, ελεύθεροι επαγγελματίες σε πληγέντες κλάδους.
    • Φυσικά πρόσωπα με σημαντική μείωση του μηνιαίου μισθού τους.
    • Επαγγελματίες που παρουσίασαν μείωση της εμπορικής δραστηριότητάς τους (μειωμένος ΦΠΑ άνω του 20%, λαμβάνοντας υπόψη το β’ τρίμηνο 2020 σε σχέση με το β’ τρίμηνο του 2019).
    • Δικαιούχοι που έλαβαν ενίσχυση με τη μορφή της επιστρεπτέας προκαταβολής.
    • Φυσικά πρόσωπα που εντάσσονται στον μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.
    • Ιδιοκτήτες ακινήτων που λαμβάνουν μειωμένο ενοίκιο.

    Για όλες αυτές τις κατηγορίες πληγέντων παρέχεται επιδότηση, τόσο για τα εξυπηρετούμενα όσο και για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα