22.1 C
Athens
Thursday, May 9, 2024
More

    Ο Ταμτάκος Πρόεδρος

    Η τακτική του είναι γνωστή.Μεθόδευση για να υλοποιήσει τον στόχο του και να κατευθύνει την μάζα. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει κάτι ακραίο για να προκαλέσει και να επιδείξει δύναμη ισχύος. Αυτό άλλωστε είναι ένα παιχνίδι που κατά κόρον συνηθίζει χρόνια τώρα.Αν ανατρέξουμε στο κοντινό παρελθόν τα περιστατικά είναι πολλά.

    Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης το Κόμμα της Ευημερίας κρίθηκε παράνομο από το Τουρκικό Συνταγματικό Δικαστήριο. Στις διαδηλώσεις που ακολούθησαν ο Ερντογάν έγινε ένας από τους κύριους ομιλητές. Τον Δεκέμβριο του 1997, σε διαδήλωση στην περιοχή του Σιίρτ, ο Ερντογάν απήγγειλε ένα ποίημα του Τούρκου εθνικιστή ποιητή των αρχών του 3ου αιώνα Ζιγιά Γκιοκάλπ.

    Η δημόσια ανάγνωση του συγκεκριμένου ποιήματος θεωρήθηκε από το δικαστήριο ως προτροπή για τέλεση αδικήματος και υποκίνηση σε θρησκευτικό ή φυλετικό μίσος (άρθρο 312/2 του τουρκικού ποινικού κώδικα). Ο Ερντογάν ωθήθηκε σε παραίτηση από τη θέση του Δημάρχου το 1998 και τελικά καταδικάστηκε το 1999 σε δεκάμηνη φυλάκιση , που συνοδεύτηκε από αφαίρεση των πολιτικών του δικαιωμάτων για το συγκεκριμένο διάστημα. Η ποινή του ολοκληρώθηκε στις 24 Ιουλίου 1999.

    Σήμερα που ήθελε να δημιουργήσει ξανά στη μάζα την αίσθηση ότι είναι ο Παντοκράτωρ μπήκε και διάβασε ο ίδιος αποσπάσματα από το κοράνι…Με μια μεγάλη όμως διαφορά. Προσκυνημένος στα θεία του Χριστιανισμού, γονατιστός τραβώντας και εκατοντάδες μουσουλμάνους οδηγώντας σε μια εικόνα που θα μείνει στην ιστορία.

    Αυτός που αδιαφορεί για ό,τι έχουν υπογράψει και γονατίζει στην Αγία του Θεού Σοφία μαζί με τον λαό που τον ακολουθεί. Διότι οι ” Εντολές” οι Οδηγίες και οι Κανόνες της “Διαθήκης” του μεγάλου Προφήτη της θρησκείας του Ισλάμ , του Μωάμεθ δεν επιτρέπουν τη βεβήλωση ή την μετατροπή Χριστιανικής Εκκλησίας σε τζαμί.

    Πραγματικά αν το δει κάποιος με οπτική του αύριο θα καταλάβει ότι στο φιάσκο που έστησε μόνο ως Ταμτάκος μπορεί να χαρακτηριστεί!

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα