20 C
Athens
Sunday, May 19, 2024
More

    Οι 3 συλλήψεις που στοχοποιούν την ΟΛΑ

    Ως αφετηρία έρευνας που ενδέχεται να οδηγήσει στην εξάρθρωση της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών» αντιμετωπίζουν τα στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ. τις συλλήψεις των τριών αναρχικών, το απόγευμα της Τετάρτης, σε Κουκάκι και Πετράλωνα. Στην υπόγεια αποθήκη στο Κουκάκι, εξάλλου, βρέθηκαν εκρηκτικά και

    πυροκροτητές που παραπέμπουν στις βόμβες που έχει κατασκευάσει και πυροδοτήσει η οργάνωση. Στελέχη της Κατεχάκη προχωρούν ένα βήμα παραπέρα, αφήνοντας να εννοηθεί πως διαθέτουν ενδείξεις ότι ο ένας από τους συλληφθέντες είναι ο συντάκτης της προκήρυξης για την επίθεση της ΟΛΑ στο κτίριο του ΣΚΑΪ και της «Καθημερινής». Την εκτίμησή τους αυτή βασίζουν σε πληροφορίες ότι λίγο μετά τη δημοσιοποίηση του κειμένου ανάληψης ευθύνης, ο συγκεκριμένος κατέστρεψε με οξύ και πέταξε στα σκουπίδια τον υπολογιστή που είχε χρησιμοποιήσει για τη σύνταξη της προκήρυξης. 

    Εις βάρος των τριών συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη οπλοκατοχή και όχι για τρομοκρατική δράση. Πρόκειται για δύο άνδρες 42 και 38 ετών και μία γυναίκα 36 ετών. Ο πρώτος φέρεται να εντοπίστηκε κοντά στην αποθήκη με τα εκρηκτικά στην οδό Αναστασίου Ζίννη. Αποτυπώματά του έχουν ήδη βρεθεί στο εσωτερικό της από τα συνεργεία της σήμανσης. Πήγε στο σημείο έχοντας προηγουμένως ειδοποιηθεί από την ιδιοκτήτρια της αποθήκης ότι ο χώρος ΄έχει πλημμυρίσει και πρέπει να γίνουν εργασίες.  

     

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα