20.9 C
Athens
Friday, May 17, 2024
More

    Οι Υπουργοί ζητούν στήριξη από το Υπουργείο Οικονομικών

     Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης ζητά με επιστολή του προς το Υπουργείο Οικονομικών την άμεση στήριξη των παράκτιων αλιέων όλης της χώρας μέσω της ενεργοποίησης του μηχανισμού ενισχύσεων ήσονος σημασίας (de minimis).

    Ο Υπουργός Τουρισμού κύριος Χάρης Θεοχάρης δήλωσε : «Αυτή τη στιγμή είμαστε στο πιο βαθύ σκοτάδι της κρίσης. Κανένας δεν έχει ορίζοντα. Όμως, για τον τουρισμό θα πρέπει να υπάρχει ένα ιδιαίτερο πακέτο το οποίο θα ασχοληθεί με δύο ζητήματα. Πρώτον, το πώς θα βελτιώσει τις δυνατότητες των επιχειρήσεων που θα πάρουν την απόφαση να ξεκινήσουν και να προσλάβουν κόσμο για να μη μπούνε οι άνθρωποι στην ανεργία και δεύτερον να στηριχθούν όσοι εργάζονται εποχικά».

    Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κύριος Κώστας Καραμανλής σχετικά με τη ρευστότητα στην οικονομία την επόμενη ημέρα της κρίσης, μέσω των έργων υποδομής, σημείωσε ότι το βασικό, που συζητείται και σε κεντρικό επίπεδο, πάντα υπό τις οδηγίες του ίδιου του πρωθυπουργού, είναι η αναθεώρηση του νόμου 4412 για τις δημόσιες συμβάσεις. «Τι πρέπει να κάνουμε, με απλά λόγια; Πρέπει να κάνουμε αυτό που επιτυχώς κάνουν και άλλες χώρες, δηλαδή ρίχνουν χρήματα εκεί που ο πολλαπλασιαστής για την οικονομία είναι πολύ μεγάλος», πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής, εξηγώντας ότι αυτό αφορά τα μεγάλα έργα υποδομών, όπως το Ελληνικό, καθώς και ότι πρέπει να πειστεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να ξεπεραστούν χρονοβόρες και γραφειοκρατικές διαδικασίες.

    Ο Υπουργός Εργασίας κύριος Βρούτσης , τόνισε ότι το επίδομα των 400 ευρώ σε μακροχρόνια άνεργους, το οποίο ανακοίνωσε στο χθεσινό του διάγγελμα ο Πρωθυπουργός, θα καλύψει 155 χιλιάδες πολίτες. «Κινούμαστε προσεχτικά και υπεύθυνα και προσπαθούμε σε σύντομο διάστημα να διευρύνουμε συνεχώς το πεδίο της κάλυψης ευαίσθητων κοινωνικών κατηγοριών. Καλύψαμε ήδη τους μισθωτούς της χώρας μας, ξεκινούν οι πληρωμές τη Μεγάλη Εβδομάδα, καλύψαμε μακροχρόνια ανέργους του πρώτου τριμήνου του 2020, και εχθές ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα καλύψουμε 155 χιλιάδες μακροχρόνια ανέργους με το επίδομα των 400 ευρώ», σημείωσε.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα