17 C
Athens
Saturday, May 18, 2024
More

    Οι Πειραιώτες εναντίον Βέλγων

     Ο Ολυμπιακός εναντίον βελγικων ομάδων έχει παίξει λίγες φορές μέχρι σήμερα.

    Οι Πειραιώτες έχουν 4 νίκεε και 2 ήττες σε σύνολο 6 αγώνων με Βέλγους. 3 νίκες σε ισάριθμους αγώνες εντός έδρας και 1 νίκη και 2 ήττες εκτός.

    Η προϊστορία ξεκινάει το μακρινό 1974-1975 με την Άντερλεχτ για το κύπελλο πρωταθλητριών. Ο Ολυμπιακός ηττάται με 5-1 εκτός. Στη συνέχεια γίνεται ο αγώνας στην Πάτρα που έμεινε στην ιστορία για τα απίστευτα σφυρίγματα του Ούγγρου, Παλοτάι, ο οποίος με το σκορ στο 3-0 υπέρ του Ολυμπιακού -που έψαχνε ενα μόνο τέρμα για να κάνει τη μεγαλύτερη ανατροπή που θα είχε κάνει ποτέ ελληνική ομάδα στην Ευρώπη- , ακύρωσε καθαρά γκολ́ των ερυθρολεύκων, δεν κατακύρωσε πέναλτι επίσης. Έτσι η ομάδα του Πειραιά δεν προκρίθηκε με το 3-0.

    Η συνέχεια γίνεται τη σεζόν 2009-2010, οταν και ο Ολυμπιακός κληρώνεται με τη Σταντάρ Λιέγης για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι ερυθρόλευκοι νικουν 2-1 στο Καραϊσκάκι με γκολ των Μήτρογλου και Στολτίδη, ανατρέποντας το 0-1 του ημιχρόνου. Εκτός ο Ολυμπιακός χάνει με 2-0.

    Τέλος επί Μίτσελ το 2013-2014 κληρώνονται οι Πειραιώτες με την Άντερλεχτ για τη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο Ολυμπιακός παίρνει άτυπη ρεβάνς απο τους Μωβ νικώντας τους μέσα-έξω. 3-1 στο Καραϊσκάκης και 0-3 στο Βέλγιο.

    Η συνέχεια σήμερα για τη φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ.

     

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα