22.2 C
Athens
Friday, September 20, 2024
More

    Οι Ισπανοί γυρίζουν την πλάτη στον Πέδρο Σάντσεθ

    Πιο αποδυναμωμένος από ποτέ ο Σάντσεθ , λόγω της θεαματικής ενίσχυσης του ποσοστού του ακροδεξιού Vox. Με δική του ευθύνη  αποκλειστικά , αφού το στοίχημα της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες τού γύρισε μπούμερανγκ.

    Σχολιασμός του Spiegel αναφέρει : «Αντί να συγκροτήσει συνασπισμό με τους αριστερούς Podemos και να διασφαλίσει την υποστήριξη μετριοπαθών περιφερειακών κομμάτων ο Σάντσεθ ώθησε την Ισπανία σε πρόωρες εκλογές πιστεύοντας ότι θα ενισχυθεί»

    Ο Σάντσεθ μπορεί να παραμείνει στην εξουσία, αφού το κόμμα του εξακολουθεί να είναι το δημοφιλέστερο στην Ισπανία και θα είναι αυτός που θα λάβει πρώτος την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Αλλά το πολιτικό τοπίο είναι τόσο κατακερματισμένο που η συγκρότηση συνασπισμού φαντάζει  δύσκολο εγχείρημα. Το καταλανικό ζητήμα στην άκρη ,  μετέωρα ερωτηματικά για την ευθυκρισία του Σάντσεθ, που πίστευε ότι οι υποσχέσεις περί σταθερότητας και προοδευτικών πολιτικών θα σαγηνεύσουν τους ψηφοφόρους, που όμως εμφανίστηκαν οργισμένοι .
    Η αποτίμηση του αποτελέσματος της δεύτερης φέτος και τέταρτης συνολικά την τελευταία τετραετία εκλογικής αναμέτρησης στην Ισπανία, καθώς από τις κάλπες προέκυψε και πάλι ένας ηγέτης χωρίς αυτοδυναμία – ο Πέδρο Σάντσεθ- και το πολιτικό αδιέξοδο παραμένει.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα