22.7 C
Athens
Saturday, May 18, 2024
More

    Ξεκινά η β' φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής

    Από σήμερα Δευτέρα 15/6/2010  αναμένεται να ξεκινήσουν οι αιτήσεις για τον β’ γύρο της επιστρεπτέας προκαταβολής, ενώ το πρωί της Κυριακής ενεργοποιήθηκαν οι πλατφόρμες και για την επιστροφή φόρου σε ιδιοκτήτες ακινήτων αλλά και για την καταβολή ενίσχυσης 800 ευρώ σε ειδικές κατηγορίες δικαιούχων. Από σήμερα ξεκινά και το πρόγραμμα «Συν-Εργασία» το οποίο θα είναι ενεργό έως και 15 Οκτωβρίου.

    Σχετικά με το πρόγραμμα Συν-Εργασία με υπεύθυνη δήλωση στην ΑΑΔΕ και ειδικότερα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα mybusinessSupport θα δηλώνουν από τη Δευτέρα οι επιχειρήσεις τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία» που τίθεται σε λειτουργία.

    Βασικός όρος για να μπορεί μια επιχείρηση να εντάξει ακόμα και όλους τους εργαζομένους της είναι να είχε: μείωση τζίρου τουλάχιστον 20% .

    Ο μηχανισμός «Συν-Εργασία» θα παραμείνει ενεργός έως 15 Οκτωβρίου, ενώ κατ’ εξαίρεση σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις αεροπορικές μεταφορές θα παραμείνει ανοικτό έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

    Σε πρώτη φάση αναμένεται να ενταχθούν έως 700.000 μισθωτοί.

    Έως τις 22 Ιουνίου οι επιχειρήσεις θα μπορούν να υποβάλλουν αίτημα για την επιστρεπτέα προκαταβολή στην πλατφόρμα mybusinessSupport. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν: οι επιχειρήσεις τουρισμού και εστίασης αλλά και οι ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους με ταμειακές μηχανές.

     

     

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα