27.7 C
Athens
Tuesday, May 21, 2024
More

    Νταβός και ξερός, ανόητε

    Τα κρίσιμα ραντεβού του Πρωθυπουργού και η προσπάθεια του να για επενδύσεις αλλά και συμμαχίες με μόνιμο μεγάλο εχθρό τον χρόνο που όσο περνάει γίνεται και επιβλαβέστερος .

    Το εκρηκτικό κλίμα σε όλη την Ελλάδα εν αναμονή της εφαρμογής ασφαλιστικού και φορολογικού δίνει περιορισμένο οπτικό πεδίο για θετικό κλίμα στην ελληνική οικονομία .

     

    Από αυτά που είπε ο κ. Τσίπρας στο Bllomberg κατανοούμε ότι θέλει έγκαιρα ολοκλήρωση της αξιολόγησης .Το θέμα είναι ότι όταν συναντήθηκε με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο κ. Μπάιντεν σχεδόν δεν απάντησε σε καμία ερώτηση δημοσιογράφων .

    Όταν είχε πάρει τον λόγο νωρίτερα μίλησε για πολύ θετικές εξελίξεις σε ότι αφορά την οικονομία και τους επενδυτές που εμπιστεύονται την Ελλάδα . Επίσης εντύπωση προκάλεσε η σιγουριά του ότι η Ελλάδα θα καταπλήξει την παγκόσμια οικονομική κοινότητα εντός του 2016 .

    Όταν βρέθηκε στο πάνελ με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τους πρωθυπουργούς της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς και της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε ο ‘Έλληνας πρωθυπουργός με τον κ. Σόιμπλε έπαιζαν πινγκ πονγκ με  καρφιά εκατέρωθεν . 

    Ξεκίνησε ο κ. Σόιμπλε “Υπάρχουν συμφωνίες αλλά δεν γίνονται σεβαστές” , ” Είναι η εφαρμογή ανόητε ” .

    Από εκεί και έπειτα ο κ. Τσίπρας είπε  ” Η καλύτερη λύση είναι να βγάλουμε τον δυναμίτη από το δωμάτιο και μετά να ανάψουμε το κερί “, έκλεισε περίπου ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να είναι αλακάρτ και ότι δεν είναι η ώρα ούτε για Grexit ούτε για Brexit .

     

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα