35 C
Athens
Tuesday, June 18, 2024
More

    Νέα επεισόδια στον Έβρο- Έκρυθμη η κατάσταση -Ρίψη χημικών και δακρυγόνων

    Τα νέα επεισόδια στον Έβρο και συγκεκριμένα στις Καστανιές, ξεκίνησαν λίγο πριν τις 09.00, με εκατοντάδες μετανάστες να προσπαθούν να περάσουν τον φράχτη και να μπουν στην Ελλάδα. Οι ελληνικές δυνάμεις, στρατιώτες και αστυνομικοί, δέχτηκαν βροχή από χημικά και δακρυγόνα, αλλά κατάφεραν να κρατήσουν τις θέσεις τους και να αποτρέψουν τις παράνομες εισόδους.

    Η επίθεση που επιχείρησαν σήμερα το πρωί οι μετανάστες ήταν μαζική. Αρχικά σημειώθηκε στο φυλάκιο στις Καστανιές και στη συνέχεια ακολούθησε μία μαζική πορεία μεταναστών προς το νότιο τμήμα με τους μετανάστες να προσπαθήσουν να βρουν κάποιο πέρασμα στο φράχτη και να περάσουν στο ελληνικό έδαφος. Μάλιστα σε ένα σημείο του φράκτη ξέσπασε φωτιά, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί αν προκλήθηκε από τις ρίξεις των Τούρκων αστυνομικών ή αν την προκάλεσαν οι μετανάστες.

    Οι εικόνες που έρχονται στο προσκήνιο, αποκαλύπτουν πως έπεσαν αυτά τα χημικά στο ελληνικό έδαφος. Το πλάνο απο ελληνικής πλευράς δείχνει την τουρκική αστυνομία να ρίχνει με πολλαπλούς εκτοξευτές (πολυβομβιδοβόλο ή κανονάκι) καπνογόνα και δακρυγόνα προς την ελληνική πλευρά. 

    Στο σημείο επικράτησε ένταση. Οι Τούρκοι είχαν πάρει τις θέσεις τους από νωρίς και ουσιαστικά ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν τα επεισόδια στις Καστανιές. Μόλις έδωσαν το σύνθημα, μόλις εκτόξευσαν τα πρώτα χημικά, οι μετανάστες άρχισαν να τρέχουν χωρίς αποτέλεσμα στα σύνορα.

    Η Τουρκία όπως φαίνεται περίμενε να περάσει η χθεσινή μέρα με την επίσκεψη της ηγεσίας της Ε.Ε. στον Έβρο για να δείξει ξανά το πραγματικό της πρόσωπο. Χθες κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη, επικρατούσε σχετική ηρεμία. 

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα