21.6 C
Athens
Wednesday, May 22, 2024
More

    Μητσοτάκης: Να μην μιλούν για σχέδια καταστολής όσοι εξύφαιναν μηχανορραφίες στα υπόγεια των «μαγαζιών» τους

     

    Τις αρχές και το περεχόμενο του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις υπερασπίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρέμβασή του κατά τη σχετική συζήτηση στη Βουλή εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ για την κριτική που ασκεί στη σκιά των αποκαλύψεων για όσα συνέβαιναν επί κυβερνήσεως του Αλέξη Τσίπρα.

    Απαντώντας, συγκεκριμένα στην κριτική που ασκείται στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου περί «αντιδημοκρατικών διατάξεων» τη χαρακτήρισε «θρασύτατη από εκείνους που συστηματικά αποδόμησαν τους θεσμούς».

    «Να μην μιλούν για σχέδια καταστολής όσοι έχει αποδειχθεί ότι εξύφαιναν μηχανορραφίες στα υπόγεια των “μαγαζιών” τους όπως έλεγαν» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης με αφορμή τις αποκαλύψεις από τη μήνυση Καλογρίτσα και το ηχητικό ντοκουμέντο του διάλογου του Σάμπυ Μιωνή με τον Νίκο Παππά.

    Μιλώντας για τις αλλαγές που έγιναν στο νομοσχέδιο κατά τη συζήτηση στη Βουλή ο πρωθυπουργός είπε ότι «η Βουλή είχε την ευκαιρία να βελτιώσει το νομοθέτημα χωρίς όμως να αλλάξει το κεντρικό στόχο που είναι η νέα κοινωνική ταυτότητα των συναθροίσεων».

    «Διαδηλώνω σημαίνει πρώτα από όλα δηλώνω. Είμαι παρών και υπεύθυνος για τις επιλογές μου» συμπλήρωσε.

    Εξηγώντας τις προβλέψεις του νομοσχεδίου σημείωσε ότι «θα αποφεύγονται οι αντισυγκεντρώσεις που ξέρουμε ότι συχνά οδηγούν σε συγκρούσεις. Κάθε δημόσια μαζική διαμαρτυρία θα πρέπει να είναι γνωστή σε όλους. Να ανακοινώνεται εγκαίρως για να ρυθμίζεται η κυκλοφορία στην περιοχή».

    «Ο νόμος που εισηγούμαστε σήμερα προσαρμόζεται σε ιδιαίτερες συνθήκες. Ακόμα και αν μια διαδήλωση δεν γνωστοποιείται δεν θα είναι παράνομη αν τηρεί τις προδιαγραφές» είπε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνοντας ότι «σύντομα θα υπάρξει και ειδική ιστοσελίδα που θα ενημερώνει το κοινό για τις διαδηλώσεις και πορείς και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις».

    Μιλώντας για το πνεύμα του νόμου ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «αν απομόνωνε κανείς κάποια στιγμιότυπα απο όσα έγιναν θα έμενε κανείς με την εντύπωση ότι στην Ελλάδα ζούμε τις πρώτες δεκαετίες μετά τον εμφύλιο ή πρώτα χρόνια μετά απο αποκατάσταση Δημοκρατίας. Οτι δηλαδή υπάρχουν ακόμα νωπές ανοιχτές δημοκρατικές πληγές. Η σημερινή Ελλάδα έχει αφήσει πίσω αυτές της πληγές και δεν σκοπεύω να μπω σε άγονη αντιπαράθεση με όσους θεωρούν ότι τους ανήκουν δικαιωματικά τα δικαιώματα και οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια».

    «Από μικροπολιτική ραθυμία αρνούνται να κατανοήσουν ότι η πατρίδα έχει προχωρήσει μπροστά. Είναι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. Επιστρέφω τη θρασύτατη κριτική περί αντιδημοκρατικών ρυθμίσεων από εκείνους που συστηματικά αποδόμησαν τους θεσμούς. Ας μη μιλούν για σχέδια καταστολής στους δρόμους και τις πλατείες όσοι είχαν αποδειχθεί ότι εξύφαιναν μηχανορραφίες στα υπόγεια των μαγαζιών τους όπως τα έλεγαν» πρόσθεσε.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα