21.7 C
Athens
Thursday, May 9, 2024
More

    Μητρώο ασθενών Covid-19 σε τι αποβλέπει η λειτουργία του

    Η δημιουργία του Μητρώου Ασθενών COVID-19 προσθέτει ένα και μοναδικό σημείο αναφοράς για τα κρούσματα του ιού, έτσι ώστε

    τα απαραίτητα δεδομένα για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση της πανδημίας να βρίσκονται στη διάθεση των εμπλεκομένων φορέων.

    Το Μητρώο θα βοηθήσει στη νοσηλεία όσων προσβλήθηκαν και θα προσβληθούν από τον κορονοϊό, αλλά ταυτόχρονα θα παρέχει στο Κράτος τα κατάλληλα εργαλεία για να διαχειριστεί σε βάθος χρόνου την πανδημία, λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα εγκαίρως.

    Καθίσταται πιο εύκολη και πιο αποτελεσματική η συνεργασία μεταξύ του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και απλοποιείται η επικοινωνία γιατρού και ασθενούς με COVID-19 στους τομείς της τηλεσυμβουλευτικής.

    Σε κάθε εμπλεκόμενο φορέα παρέχεται πρόσβαση μόνο σε εκείνα τα δεδομένα που έχουν άμεση σχέση με τις αρμοδιότητες και τη δράση τους και σε κάθε περίπτωση διασφαλίζονται  τα προσωπικά δεδομένα των ασθενών.

    Σημειώνεται ότι η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το θέμα αυτό είναι η πρώτη που υπογράφεται ηλεκτρονικά, εκμηδενίζοντας τον χρόνο έκδοσης και απλοποιώντας την διαδικασία.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα