30.1 C
Athens
Saturday, June 29, 2024
More

    Μηδενικές οι μειώσεις στα δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων παρά το “λουκέτο”

    Έντονες είναι οι αντιδράσεις γονέων των οποίων τα παιδιά φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία, εξαιτίας της άρνησης των περισσότερων να προβούν έστω και σε μικρές μειώσεις διδάκτρων, εξαιτίας του ότι για σχεδόν 2,5 μήνες τα σχολεία παρέμειναν κλειστά.

    Μάλιστα οι «φωνές» των γονέων έχουν αποδέκτη περισσότερο το υπουργείο Παιδείας και λιγότερο τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων, αφού όπως υποστηρίζουν η Πολιτεία λειτούργησε ουσιαστικά ως Πόντιος Πιλάτος, αφήνοντας τις δύο πλευρές (ιδιοκτήτες και γονείς) να βρουν λύση και δεν προχώρησε έστω και σε μία άτυπη οδηγία – παραίνεση, που θα έδινε λύση.

    Το πρόβλημα οξύνεται ακόμη περισσότερο αυτές τις ημέρες που οι γονείς καλούνται είτε να εξοφλήσουν το σύνολο του ποσού που είχε συμφωνηθεί στην αρχή της χρονιάς, είτε να προπληρώσουν τα δίδακτρα για την επόμενη χρονιά. Και στις δύο περιπτώσεις μείωση στα βασικά δίδακτρα δεν υπάρχει, παρά μόνο σε επιπλέον υπηρεσίες, μεταφορά και σίτιση.

    Οι γονείς υποστηρίζουν ότι:

    • Ένας μεγάλος αριθμός του προσωπικού, εκτός του διδακτικού, τέθηκε σε αναστολή εργασίας (οδηγοί λεωφορείων, συνοδοί, υπηρεσίες καθαριότητας, λοιπό διοικητικό προσωπικό).
    • Το λειτουργικό κόστος (καθαριότητα, πετρέλαιο, ηλεκτρικό κλπ.) των σχολείων μειώθηκε σημαντικά όλο το διάστημα που ήταν κλειστά.
    • Η τηλεργασία που έκαναν τα παιδιά, σε καμία περίπτωση από πλευράς κόστους, δεν μπορεί θεωρηθεί ανάλογη του μαθήματος με την φυσική παρουσία μαθητών.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα