22.4 C
Athens
Monday, May 20, 2024
More

    Με νέα Navtex «απαντά» η Ελλάδα στην νέα τουρκική πρόκληση

    Με Navtex «απαντά» η Ελλάδα στην τελευταία τουρκική πρόκληση, ανακοινώνοντας μεγάλη αεροναυτική άσκηση στην ανατολική Μεσόγειο στην οποία θα συμμετέχουν μόνο ελληνικές δυνάμεις.Συγκεκριμένα, η Ελλάδα θα δεσμεύσει με αγγελία NAVTEX περιοχή αεροναυτικών ασκήσεων εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην ευρύτερη περιοχή ΝΑ Κρήτης, Καρπάθου, Ρόδου και Νοτίως Καστελορίζου.

    Η NAVTEX θα ισχύσει από τις πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου ώς τις βραδυνές ώρες της 27ης Αυγούστου 2020. Λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προηγούμενη παράνομη οδηγία προς ναυτιλομένους, το τουρκικό πολεμικό ναυτικό ανανέωσε την παραμονή του τουρκικού ερευνητικού μέχρι τις 27 Αυγούστου.

    Η Άγκυρα επιχειρεί να συντηρήσει το κλίμα έντασης στην ανατολική Μεσόγειο, μέχρι τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με αντικείμενο τη συζήτηση κυρώσεων κατά της Τουρκίας.Το τουρκικό ερευνητικό έπλεε το απόγευμα της Κυριακής στα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

    Υπενθυμίζεται πως το τουρκικό ερευνητικό σκάφος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, είναι αδύνατον να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε έρευνα στον ελληνικό βυθό καθώς, τα ηχοβαλιστικά καλώδια δεν μπορούν να λειτουργήσουν λόγω του θορύβου από τα πολλά πλοία που έχουν συγκεντρωθεί γύρω του.

    Την ίδια ώρα, σε επιφυλακή παραμένουν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, με το Πολεμικό Ναυτικό να παρακολουθεί κάθε κίνηση του Oruc Reis και των συνοδευτικών τουρκικών πολεμικών πλοίων.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα