25.3 C
Athens
Sunday, May 19, 2024
More

    Μεταναστευτικό: Μαζεύονται στα σύνορα οι Τούρκοι στρατιώτες για τη συγκράτηση των μεταναστών που επαναπροωθούνται

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής η αποστολή 1.000 ειδικά εκπαιδευμένων Τούρκων αστυνομικών στα σύνορα με την Ελλάδα, κίνηση για την οποία είχε κάνει λόγο χθες ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

    Στόχος της ενέργειας αυτής από την τουρκική πλευρά, είναι να συγκρατήσουν τους αιτούντες άσυλο που απορρίφθηκαν από τις ελληνικές δυνάμεις και επαναπροωθούνται στην τουρκική επικράτεια.

    Σημειώνεται πως την Πέμπτη, ο Σοϊλού συνέχισε την προπαγάνδα των τελευταίων ημερών, κάνοντας λόγο για 4.900 αιτούντες άσυλο που προσπάθησαν να επιστρέψουν στην Τουρκία, εκ των οποίων οι 164 ήταν τραυματισμένοι. Υπενθυμίζεται ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, σε ένα μπαράζ διάδοσης fake news τις προηγούμενες ημέρες, αναφερόταν σε τρεις νεκρούς πρόσφυγες και μετανάστες, από πυρά των ελληνικών δυνάμεων που φρουρούν τα σύνορα, ενώ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο την Παρασκευή για πέντε νεκρούς!

    Μάλιστα, ο Σοϊλού εξαπέλυσε επίθεση κι εναντίον της Frontex, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «λειτουργεί ως δύναμη επιβολής του νόμου» στα ελληνοτουρκικά θαλάσσια σύνορα.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα