21.6 C
Athens
Monday, May 13, 2024
More

    Μεταναστευτικό: Αποφασισμένη η κυβέρνηση παρά τις αντιδράσεις

    «Η κυβέρνηση θα πράξει ότι ειναι απαραίτητο για να υλοποιήσει το σχέδιο της. Αυτό το μήνυμα έχει σταλεί προς όλες τις κατευθύνσεις». Είναι το σχόλιο κυβερνητικών πηγών όσον αφορά τις κινήσεις που γίνονται για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού και με φόντο τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων για την κατασκευή των κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων.

    Το Μέγαρο Μαξίμου προβληματίζεται από τη διάσταση που λαμβάνει το θέμα, αν και, λίγο-πολύ, στο πρωθυπουργικό περιβάλλον έβλεπαν πώς εξελίσσονταν τα πράγματα. Ωστόσο, όπως διαμηνύουν, «η ταχεία εφαρμογή του συγκεκριμένου πλάνου είναι μονόδρομος, με στόχο να επωφεληθούν πρωτίστως οι τοπικές κοινωνίες και γενικότερα η χώρα».

    Η κατασκευή κλειστών ελεγχόμενων δομών, λένε στην κυβέρνηση, αποτελεί έναν από τους βασικούς άξονες της νέας πολιτικής για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος και ταυτόχρονα αναγκαία προϋπόθεση για να κλείσουν οι υπάρχοντες ανοιχτοί και άναρχοι καταυλισμοί. Χαρακτηρίζουν αδύνατο να μην υπάρχει στο νησί καμία δομή ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα -εξηγούν- προηγήθηκε «εξαντλητικός διάλογος» με τις τοπικές κοινωνίες, τους τοπικούς φορείς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. «Δεν είναι δυνατόν ο διάλογος να διαιωνίζεται, ούτε να αποτελεί άλλοθι ώστε να δικαιολογηθεί η αδράνεια», σημειώνει συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Οποιαδήποτε τοπική αντίδραση, λέει το Μέγαρο Μαξίμου, η οποία ενδεχομένως έχει σαν βάση τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι κατανοητή σε ένα βαθμό γιατί οι νησιώτες έχουν κουραστεί να ακούν υποσχέσεις και υπάρχει έλλειμμα εμπιστοσύνης από όλα τα προηγούμενα χρόνια.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα