24.1 C
Athens
Sunday, September 29, 2024
More

    Μάσκες στα σχολεία: «Παγώνει» μέχρι νεωτέρας ο διαγωνισμός

    Μεταξεταστέους άφησε η ΚΕΔΕ τους αναδόχους του διαγωνισμού για τις σχολικές μάσκες, καθώς με αφορμή το θέμα που προέκυψε με το μέγεθος συγκεκριμένου αριθμού μασκών, τους ζήτησε να σταματήσουν την παραγωγή τους.Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας ανακοίνωσε ότι η διαδικασία θα επανεκκινήσει με βάση τις νέες προδιαγραφές που θα αποσταλούν από το υπουργείο Υγείας.

    Σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ τονίζει πως αυτό συνέβη «μετά την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας, ότι κρίνεται αναγκαία η επαναδιατύπωση των αρχικών προδιαγραφών των μασκών, τις οποίες η ίδια συνέταξε και στις οποίες οφείλεται το θέμα που προέκυψε με το μέγεθος συγκεκριμένου αριθμού μασκών για συγκεκριμένες ηλικίες παιδιών».

    Το μεγάλο μέγεθος των μασκών που δόθηκαν στους μαθητές σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από τους χρήστες των κοινωνικών μέσων ενώ αποτέλεσαν και πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης.

    Σε απάντηση στις αντιδράσεις η υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι δεν είναι δικής της αρμοδιότητας η αποστολή και παράδοση των μασκών στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, λέγοντας πάντως ότι έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια για να παραδοθούν οι μάσκες στα σχολεία.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα