21.5 C
Athens
Sunday, May 19, 2024
More

    Κύκλωμα παράνομων εισαγωγών αθλητών στα πανεπιστήμια

    Αποκαλύφθηκε κύκλωμα το οποίο πουλούσε πλαστές  βεβαιώσεις αθλητικών επιτυχιών έναντι χιλιάδων ευρώ . Ο αθλητισμός πενθεί διότι το κύκλωμα ανήκε σε αθλητική ομοσπονδία ομαδικού αθλήματος . Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ παράγοντες υπεράνω υποψίας αλλά και υπάλληλοι αθλητικής ομοσπονδίας φέρεται να εμπλέκονται σε αυτό .

    Η συνέχεια γνωστή και κατανοητή … χρησιμοποιούσαν την ανάλογη πριμοδότηση για την είσοδο τους σε σχολές Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.

    Η πριμοδότηση των νέων αθλητριών και αθλητριών για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια ήταν ανέκαθεν ένα μεγάλο κίνητρο για όλους τους νέους και τις οικογένειες τους αλλά ουκ ολίγες φορές έγινε κατάχρηση της σχετικής νομοθεσίας.

     

    Σύμφωνα με το νέο αθλητικό νόμο η πρώτη θέση σε Πανελλήνιους Αγώνες όλων των κατηγοριών παρέχεται 20% προσαύξηση για εισαγωγή στα Τ.Ε.Φ.Α.Α. και 10% για εισαγωγή σε άλλη σχολή ή τμήμα Α.Ε.Ι. Το ποσοστό αυτό μειώνεται για τη δεύτερη θέση σε 10% για άλλες σχολές ενώ παραμένει το 20% για την εισαγωγή στα Τ.Ε.Φ.Α.Α. και για την τρίτη θέση στο 7% για άλλη σχολή και 20% για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α.

    Με ανύπαρκτες διοργανώσεις έστηναν το χρονοδιάγραμμα για τις πλαστογραφίες, με ανύπαρκτα φύλλα αγώνος από αγωνιστικές αναμετρήσεις που δεν έγιναν ποτέ, με πλαστοπροσωπίες αλλά και με εμπόριο πλαστών πιστοποιητικών κριτηρίων όπως αποκαλύπτει το ρεπορταζ εφημερίδας θα ασχοληθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υφυπουργείου αθλητισμού και της ΓΓΑ και η δικαιοσύνη μετά από σωρεία καταγγελιών που έφτασαν στα χέρια τους.

    Η υπόθεση “μαϊμου” αθλητικά πιστοποιητικά είναι η πιο σοβαρή υπόθεση, εμπορίας των αθλητικών «μπόνους» σε αθλητές και αθλήτριες που χρησιμοποιήθηκαν ή θα χρησιμοποιηθούν για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα