18.9 C
Athens
Thursday, May 9, 2024
More

    Κορωνοϊός: Στο «τραπέζι» νέα δραστικά μέτρα μετά τη δραματική επιδείνωση

    Κρίσιμες χαρακτηρίζονται από τους ειδικούς οι επόμενες 10 ημέρες για την πορεία του κορωνοϊού, μετά τη δραματική αύξηση των κρουσμάτων που σημειώνεται και πάλι τις τελευταίες ημέρες.Το επόμενο δεκαήμερο θεωρείται ορόσημο για να διαφανεί η αποτελεσματικότητα των μέτρων που τέθηκαν σε εφαρμογή στις 16 Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνουν καθολική χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους αλλά και στους ανοικτούς χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός.

    Οι επιδημιολόγοι τονίζουν σε όλους τους τόνους ότι η κατάσταση της πανδημίας στη χώρα μας παραμένει σταθερά κρίσιμη και δεν επιδέχεται εφησυχασμό. 

    Κάτι άλλωστε που δείχνουν και οι αριθμοί: την Πέμπτη καταγράφηκαν 359 νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα 212 από τα οποία στην Αττική. Την ίδια ώρα, εννέα άτομα κατέληξαν και 69 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

    Στο τραπέζι έχει πέσει για τα καλά πλέον το ενδεχόμενο του lockdown στην Αττική, καθώς και άλλα δραστικά μέτρα, μεταξύ των οποίων ακόμη και η επαναφορά των μηνυμάτων στις μετακινήσεις.Μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του Open, ο Νίκος Σύψας έκρουσε για άλλη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου.

    Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, μέλος της αρμόδιας επιτροπής της κυβέρνησης, ξεκαθάρισε ότι η κατάσταση σε ό,τι αφορά στον κορωνοϊό, είναι εξόχως κρίσιμη ενώ πρόσθεσε ότι είμαστε «ένα βήμα πριν το lockdown».Ο λοιμωξιολόγος επεσήμανε ότι «έχουμε μεγάλη διασπορά του ιού» και πρόσθεσε ότι «η Αττική είναι πιο κοντά σε λήψη νέων μέτρων», προεξάρχουσας της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

    «Ενδεχομένως θα ληφθούν περιορισμοί στην κυκλοφορία στην Αττική» δήλωσε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας ότι «η κατάσταση δεν είναι καλή. Τα σχολεία είναι το τελευταίο που θα φτάσουμε. Θα προτιμούσα να να λειτουργούν κανονικά».Έκανε δε έκκληση στους ηλικιωμένους και δη παππούδες και γιαγιάδες «να μην αγκαλιάζετε τα παιδιά» τονίζοντας για μία ακόμα φορά ότι «είναι στο τραπέζι το οριζόντιο lockdown».

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα