17.7 C
Athens
Thursday, May 16, 2024
More

    Κορωνοϊός: Στήριξη Μητσοτάκη σε Κικίλια

    Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού βρίσκεται σε δοκιμαστική φάση και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία δήλωσε ο πρωθυπουργός. Αυτό όμως δεν σημαίνει, όπως είπε, ότι πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός στους πολίτες, αλλά αντίθετα «αυξημένη εγρήγορση».ατά την εισήγησή του στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που είχε την Τετάρτη με υπουργούς και επιστήμονες του ΕΟΔΥ, αναφέρθηκε στο θέμα του εμβολίου καλύπτοντας πλήρως και τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο οποίος μία ημέρα νωρίτερα είχε αναφερθεί στην παραγωγή των εμβολίων και δέχθηκε επικρίσεις από την αντιπολίτευση.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε για το εμβόλιο πως «εφόσον -το τονίζω- όλα πάνε καλά και το εμβόλιο αποδείξει στις κλινικές δοκιμές ότι είναι αποτελεσματικό, ναι έχουμε την ελπίδα ότι θα έχουμε διαθέσιμες τις πρώτες δόσεις του εμβολίου τον Δεκέμβριο του 2020 και οι υπόλοιπες δόσεις θα παραδοθούν στη χώρα μας μέχρι τον Ιούνιο του 2021». 

    Η κυβέρνηση προβληματίζεται έντονα το τελευταίο διάστημα από την «πανδημία» των fake news και τη συνωμοσιολογία. Ήδη,το φαινόμενο των λεγόμενων «ψεκασμένων» αναρτήσεων παρακολουθείται στενά από την κυβέρνηση και ό,τι κρίνεται παραπλανητικό για το κοινό και πηγή επικίνδυνης παραπληροφόρησης θα προωθείται στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. για περαιτέρω διαδικασίες.

     Όπως ειπώθηκε στην κυβερνητική σύσκεψη, εκείνο που προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία, εκτός της εξάπλωση του ιού, είναι η διασπορά των fake news. Για αυτό θα γίνει προσπάθεια να πειστούν οι δύσπιστοι με προσωπικές ιστορίες ανθρώπων που μολύνθηκαν από τον ιό και κινδύνευσε η ζωή τους.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα