Τα κεράσια περιέχουν αντιοξειδωτικά που ονομάζονται ανθοκυανίνες, τα οποία δίνουν στο φρούτο το κόκκινο χρώμα και πιθανόν να μας προστατεύουν κατά της καρδιοπάθειας, του καρκίνου και άλλων ασθενειών .
Σε άλλη μελέτη βρέθηκε γιατί η κατανάλωσή τους μειώνει σημαντικά τον πόνο της αρθρίτιδας και της ποδάγρας .
Επίσης συστατικά στα κεράσια μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της χοληστερόλης και μειώνουν τον κίνδυνο του συνδρόμου αντίστασης στην ινσουλίνη ή τον κίνδυνο για διαβήτη .
Τα κεράσια είναι πηγή μελατονίνης , ένα συστατικό που βοηθά στη βελτίωση των κιρκάδιων ρυθμών του σώματός μας και μας χαρίζει έναν φυσικό ύπνο.
Μάριος Δημόπουλος
Κλινικός Διατροφολόγος