19.2 C
Athens
Friday, May 10, 2024
More

    Η τροπολογία ψηφίστηκε η σύνθεση αναμένει

    Υπέρ της τροπολογίας για την αύξηση κατά δύο μελών του ΕΣΡ , ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ , ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ . Με 165 ψήφους θετικές 86 κατά και 19 παρόντες σε σύνολο 270 , ο υπουργός Επικρατείας αναμένοντας την διάσκεψη των Προέδρων η οποία όμως ήταν άκαρπη .

     

    Η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής , δεν έβγαλε τη νέα σύνεση του ΕΣΡ , εφόσον στην ψηφοφορία υπήρχαν 12 ναι , 7 όχι , 3 παρών και έναν απόντα , τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη .

    Οι ενστάσεις που είχαν τα κόμματα όπως η ΝΔ η οποία ήταν απέναντι , ήταν ότι πρώτα πρέπει να φύγουν από τα χέρια του κ. Παππά οι αρμοδιότητες για την αδειδότηση των καναλιών , κάτι που δεν δέχθηκε ο ίδιος .

    Ο Νίκος Βούτσης πρότεινε για πρόεδρο του ΕΣΡ τον Λαοκράτη Βάσση , συγγραφέα και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς . Στη θέση του αντιπρέδρου τον Ροδόλφο Μορώνη , δημοσιογράφο , τα άλλα έξι μέλη αναμέσα τους και η Δήμητρα Παπαδοπούλου που έχει απομείνει από την προηγούμενη σύνθεση του ΕΣΡ , είναι ο Βασίλης Καραποστόλης καθηγητής επικοινωνίας , ο Γεώργιος Κόλλιας από την Εθνική Τράπεζα , η καθηγήτρια ΑΕΙ Λίλιαν Μήτρου , η δημοσιογράφος Φανή Πετραλιά , ο καθηγητής ΜΜΕ του ΕΚΠΑ Γιώργος Πλειός και ο πρώην γενικός διευθυντής της ΕΡΑ Γιάννης Τζανετάκος .

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα