23.5 C
Athens
Wednesday, May 8, 2024
More

    Η τουρκική προκλητικότητα στη συνάντηση Δένδια- Σακελλαροπούλου

    Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου ενημερώνει στον Προεδρικο Μέγαρο για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Σκοπός της συνάντησης αποτελεί η ενημέρωση της κ. Σακελλαροπούλου από τον υπουργό Εξωτερικών για τις διπλωματικές κινήσεις της Αθήνας ενόψει της σύγκλησης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου.

     Ο κ. Δένδιας αφού ανέλυσε την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο υποστήριξε ότι «η χώρα έχει προχωρήσει διπλωματικά». Αναφερόμενος στις συμφωνίες που έχει υπογράψει η Ελλάδα με την Ιταλία και την Αίγυπτο, ο κ. Δένδιας υποστήριξε ότι «αναδεικνύουν το ρόλο μας σαν παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή».Προσθέτοντας και την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ, ο κ. Δένδιας σχολίασε πως «είναι τρεις συμφωνίες σε έναν χρόνο, δεν ξέρω άλλη χώρα στον κόσμο που να το έχει κάνει αυτό».

    Η κ. Σακελλαροπούλου από την άλλη έκανε την διαπίστωση πως «εδώ και καιρό βρισκόμαστε σε ένα κύμα κλιμακούμενων προκλήσεων από την Τουρκία» δικευκρινίζοντας πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είναι πρόθυμη για διάλογο. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε επίσης πως  ο διάλογος με απειλές και προκλήσεις δεν μπορεί να γίνει και πως οι κινήσεις της κυβέρνησης έχουν δημιουργήσει διεθνή συμπαράσταση προς τη χώρα μας.

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα