21.7 C
Athens
Thursday, May 9, 2024
More

    Η διευκόλυνση της καθημερινότητας που συνέβαλε η Κυβέρνηση

    -Έχει δοθεί η δυνατότητα στους γιατρούς να εκδίδουν, για τους χρόνια πάσχοντες, επαναλαμβανόμενες συνταγές φαρμάκων μέχρι 30 Ιουνίου. 

    -Καθιερώνεται η εξ’ αποστάσεως άυλη συνταγογράφηση μέσω του egov.gr για τη διευκόλυνση ασθενών, γιατρών και φαρμακοποιών. 

    -Οι ασθενείς που παίρνουν Φάρμακα Υψηλού Κόστους μπορούν πλέον  να τα προμηθεύονται από τα ιδιωτικά φαρμακεία της γειτονιάς τους. 

    -Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχωρά από σήμερα στον τρίτο άξονα του σχεδιασμού του για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με τη συνεργασία της Ε.Ρ.Τ. ξεκινά από σήμερα την Εκπαιδευτική Τηλεόραση, που απευθύνεται  -καθημερινά στις 10 το πρωί- πρωτίστως σε μαθητές Δημοτικού. Στο μεταξύ όλα τα λύκεια και τα γυμνάσια της χώρας έχουν τη δυνατότητα Σύγχρονης (ζωντανής) εξ’ αποστάσεως διδασκαλίας,  ενώ έχει ήδη ξεκινήσει και η ένταξη των δημοτικών σχολείων που θα ολοκληρωθεί αυτή την εβδομάδα.  Εξαιρετικά σημαντικό είναι και το γεγονός ότι ήδη αξιοποιούν το εκπαιδευτικό υλικό του Υπουργείου, πάνω από 700.000 μαθητές και 166.000 εκπαιδευτικοί.

    -Επιπλέον, με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τους Δήμους Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου και Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, οργανώνεται Αιμοδοσία στο Αθλητικό Κέντρο Νεότητας του Αγίου Κοσμά. Ανάλογες δράσεις σχεδιάζονται στο ΟΑΚΑ, στο Σ.Ε.Φ. και στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα της υπόλοιπης χώρας. Σημειώνεται ότι σχετική επιστολή -πρόσκληση για εθελοντική αιμοδοσία- έχει αποσταλεί προς τις 48 αθλητικές  Ομοσπονδίες, τις Λίγκες, τις κατά τόπους Ενώσεις και τα Σωματεία. Είναι και αυτός ένας τρόπος ενίσχυσης της εθελοντικής προσφοράς που σώζει ζωές.

     

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα