22.7 C
Athens
Saturday, May 18, 2024
More

    Η άμεση απάντηση της Ελλάδας στα fake news του Ερντογάν για νεκρούς στον Έβρο

    Την ώρα που στα σύνορα προωθούνται συνεχώς από την Τουρκία πρόσφυγες και  μετανάστες, ο  Τούρκος πρόεδρος Erdogan πιστός στην προσφιλή του συνήθεια, συνεχίζει την προκλητικότητα του με την διασπορά ψευδών ειδήσεων.

    Για Πέμπτη μέρα χθες εκτυλίχθηκαν νέα επεισόδια, από το πρωί της Καθαράς Δευτέρας, με τον στρατό και την αστυνομία να ενισχύουν σημαντικά την φύλαξη των συνόρων και να βρίσκονται επί ποδός όλη τη νύχτα, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος συνέχιζε την τακτική των fake news, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνηση

    Ο Τούρκος πρόεδρος συνεχίζει να δυναμιτίζει το κλίμα, λέγοντας πως σκοτώθηκαν δύο μετανάστες και ένας τραυματίστηκε σοβαρά από τις ελληνικές αστυνομικές δυνάμεις, κάτι που η ελληνική πλευρά διέψευσε, αντιδρώντας σε έντονο ύφος. Ο Ερντογάν ανέφερε πως σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι δυνατόν να κρατούνται με το ζόρι σε μία χώρα. Αυτοί οι άνθρωποι με τη δική τους ελεύθερη βούληση θέλουν να φύγουν από τη χώρα μας».

    Η απάντηση ήρθε λίγο αργότερα, αρχικά από τον Στέλιο Πέτσα που έκανε λόγο για fake news και «τουρκική προπαγάνδα», αλλά και στη συνέχεια από το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο σε αυστηρό ύφος, αναφέρει πως «η Τουρκία δεν είναι σε θέση να μας κουνάει το δάχτυλο», αλλά και ότι «δεν είναι σε θέση να δίνει μαθήματα Διεθνούς Δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Ο Ερντογάν μάλιστα δήλωσε χθες πως ο αριθμός των μεταναστών θα συνεχίσει να αυξάνεται όσο περνάνε οι μέρες.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα