24.1 C
Athens
Sunday, September 29, 2024
More

    Ερντογάν: Καμία απειλή δεν θα εμποδίσει τις έρευνες στην αν. Μεσόγειο

    Η Τουρκία δεν θα υποκύψει σε μια νέα Συνθήκη των Σεβρών που «θέλουν να μας επιβάλουν», ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα, .Ο Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι ο αγώνας της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη είναι αγώνας για το μέλλον της χώρας αλλά και ότι ορισμένοι επιχειρούν να επιβάλλουν στην Αγκυρα μία νέα Συνθήκη των Σεβρών.

    «Όπως σκίσαμε πριν από έναν αιώνα τη συνθήκη των Σεβρών, έτσι και σήμερα δεν θα υποκύψουμε στις νέες Σέβρες που θέλουν να μας επιβάλλουν στην ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε χαρακτηριστικά.Πρόσθεσε ότι «δώσαμε ώθηση στις έρευνες για υδρογονάνθρακες. Τα βήματα στην ανατολική Μεσόγειο αποτελούν ζωτικής σημασίας για να σταματήσουμε την εξάρτησή μας από το εξωτερικό».

    «Η Άγκυρα επιθυμεί να επιλύσει τη διαφωνία με την Ελλάδα και την Κύπρο μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας, χωρίς κλιμάκωση της έντασης», ανέφερε ο κ. Ερντογάν. Τόνισε ωστόσο πως «καμία απειλή δεν θα εμποδίσει την Τουρκία να αναζητήσει φυσικούς πόρους στην Ανατολική Μεσόγειο», προσθέτοντας ότι η Άγκυρα περιμένει από τους διεθνείς παράγοντες στην περιοχή να ενεργήσουν έτσι ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση.

    Κατά την ίδια ομιλία ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε εμμέσως τον ιδρυτή του τουρκικού κράτους Μουσταφά Κεμάλ (Ατατούρκ) για τη συνθήκη της Λωζάνης και την «απώλεια» νησιών του Αιγαίου. Ο Τούρκος πρόεδρος μάλιστα προειδοποίησε ότι «η Τουρκία έχει 100% δίκιο στο ζήτημα αυτό και δεν θα επιτρέψει σε «πειρατές» να την εμποδίσουν», υπονοώντας την Ελλάδα και την Κύπρο.

    «Αν πριμοδοτήσουμε τους πειρατές, σε ένα ζήτημα που έχουμε 100% δίκιο, δεν θα μπορούμε να αντικρίσουμε στα μάτια τις επόμενες γενιές ούτε να παραδώσουμε στα παιδιά μας μία χώρα που δεν είχε την τόλμη και το θάρρος να προασπίσει τα δικαιώματά της» είπε ο «σουλτάνος».

    Ο Ερντογάν εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κεμαλική αντιπολίτευση και ζήτησε από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα να δώσει στο έθνος εξηγήσεις για το πώς χάθηκαν τα νησιά που έχει τώρα η Ελλάδα.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα