25.2 C
Athens
Monday, June 17, 2024
More

    Επιτυχία της Αντιτρομοκρατικής

    Εξάρθρωση όπως όλα δείχνουν, της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα» κατάφερε, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

    Σε αυτή την οργάνωση ανήκει ένα από τα καλάσνικοφ που κατασχέθηκαν.Τα καλάσνικοφ βρέθηκαν σε σπίτι στον Χολαργό στην οδό 17ης Νοέμβρη . Έγιναν συλλήψεις και προσαγωγές, ενώ κατασχέθηκαν όπλα και εκρηκτικά. Ανάμεσά τους και 5 καλάσνικοφ, ένα από τα οποία έχει χρησιμοποιηθεί σε επιθέσεις για τις οποίες έχει αναλάβει την ευθύνη η οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

    Η άκρη του νήματος άρχισε όταν η ΕΛ.ΑΣ., αξιοποίησε στοιχεία που άφησαν πίσω τους τα μέλη της οργάνωσης κατά τη ληστεία που έκαναν την 21η Οκτωβρίου στο Χολαργό. 

    Ανάμεσα σε αυτά ήταν ο 41χρονος που συνελήφθη και ο 46χρονος που αναζητείται οι οποίοι άφησαν πίσω πολλά στοιχεία και έτσι η αντιτρομοκρατική οδηγήθηκε στα ίχνη τους.

    Άξιο αναφοράς ότι το οπλοστάσιο που εντόπισε η αντιτρομοκρατική βρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε σπίτι κοντά στο κατάστημα που έγινε η ληστεία.

    Σύμφωνα με το βαρύ οπλοστάσιο που εντοπίστηκε,  ενδεχομένως να προετοίμαζαν χτύπημα το αμέσως επόμενο διάστημα. Είτε στην επέτειο του Πολυτεχνείου, είτε στην επέτειο του θανάτου του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

    Τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις . (Πέντε πολεμικά τυφέκια τύπου καλάσνικοφ, ένα υποπολυβόλο, δύο  τεμάχια ζελατινοδυναμίτιδα, δύο πυροβόλα πιστόλια, τέσσερις χειροβομβίδες δακρυγόνου CS, 17 πυροκροτητές, τρεις χειροβομβίδες, κ.ά.)

     

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα