23.7 C
Athens
Monday, April 29, 2024
More

    Επεισόδια και χημικά στην ΑΣΟΕΕ

    Σκληραίνει τη στάση της η ελληνική αστυνομία απέναντι στις ομάδες που χρησιμοποιούν την ΑΣΟΕΕ ως ορμητήριο τους. Μετά από έφοδο που πραγματοποιήθηκε   σε χώρους του Πανεπιστημίου που τελούσαν υπό κατάληψη βρέθηκαν μεταξύ άλλων κράνη, κουκούλες και πέτρες, τα οποία επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν για τις επιθέσεις που γίνονται εναντίον των αστυνομικών. Κατόπιν τούτου, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ως και τις 17 Νοέμβρη προκειμένου να αποφευχθούν περεταίρω επεισόδια και συμπλοκές.

     
    Παρόλα αυτά σήμερα, ξεκίνησε νέος κύκλος επεισοδίων με αφορμή πορεία που πραγματοποίησε ομάδα φοιτητών, οι οποίοι προσπάθησαν να εισέλθουν στον χώρο του Πανεπιστημίου. Ακολούθησε συμπλοκή, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να απωθούν τους διαδηλωτές και τελικά να τους αποτρέπουν την είσοδο στο προαύλιο χώρο, κάνοντας χρήση δακρυγόνων και προχωρώντας σε προσαγωγές. Μετά την αποχώρηση των αστυνομικών από την ΑΣΟΕΕ, η κατάσταση δυναμιτίστηκε κι άλλο από την παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Φωτίου και Ν. Φίλη, αλλά και της βουλευτού του ΜΕΡΑ25 και αντιπροέδρου της Βουλής Σοφίας Σακοράφα. Μάλιστα, ο κ. Φίλης δέχτηκε φραστική επίθεση από ομάδα φοιτητών, οι οποίοι του ζήτησαν να αποχωρήσει.
     
    Είναι σαφές, ότι οδεύοντας προς την επέτειο της 17ης Νοέμβρη, η ένταση ανάμεσα στην ελληνική αστυνομία και τις ομάδες που δρουν γύρω από την ΑΣΟΕΕ θα συνεχίζει να κλιμακώνεται και ευχή όλων είναι να μην υπάρξουν παρεκτροπές.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα