18.3 C
Athens
Friday, May 17, 2024
More

    Επεισοδίων συνέχεια…στο κέντρο της Αθήνας

    Μια ακόμα ημέρα έντασης έζησε το κέντρο της Αθήνας, όπου πραγματοποιήθηκε πορεία των φοιτητών με αφορμή τα γεγονότα των προηγούμενων ημερών στην ΑΣΟΕΕ, την απόφαση της Συγκλήτου να κλείσει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο ως και τις 17 Νοεμβρίου, το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου και γενικότερα της αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας. Οι διαδηλωτές που είχαν ως κεντρικό σύνθημα «Το φοιτητικό κίνημα δεν τρομοκρατείται, δεν καταστέλλεται», συγκεντρώθηκαν αρχικά στα προπύλαια, έφτασαν ως τη Βουλή και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το Πολυτεχνείο, όπου οι περισσότεροι μπήκαν μέσα στον χώρο της σχολής. Οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν έντονη παρουσία κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου, προκειμένου να αποφευχθούν περεταίρω έκτροπα.
     
    Παρόλα αυτά, δεν έλειψαν για μια ακόμα φορά οι εντάσεις καθώς σημειώθηκαν επεισόδια με άγνωστους να πετάνε πέτρες και τελικά να σπάνε κατάστημα στη Βουκουρεστίου, ενώ κινδύνεψαν και τρεις φωτορεπόρτερ που δέχτηκαν επίθεση στην Πανεπιστημίου και τελικά τραυματίστηκαν ελαφρά.
     
    Την ίδια στιγμή πολλές σχολές παραμένουν κλειστές, καθώς αποφασίστηκαν καταλήψεις από τις φοιτητικές γενικές συνελεύσεις ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την επέμβαση των αστυνομικών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
     
    Η ένταση αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες και πιθανώς να κορυφωθεί με αφορμή την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου, γεγονός που προβληματίζει ιδιαίτερα την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, υπό τον φόβο γενικευμένων επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα