23.6 C
Athens
Sunday, May 12, 2024
More

    Επανεκκίνηση του Τουρισμού

    Η Ελλάδα ξανανοίγει τις πύλες της στον κόσμο, έτοιμη να υποδεχτεί επισκέπτες, μεθοδικά, με κανόνες και πρωτόκολλα ασφάλειας και υγιεινής.


    –Το πρώτο βήμα έγινε την 1η Ιουνίου, καθώς επιτρέπεται πλέον το άνοιγμα των ξενοδοχείων 12μηνης  λειτουργίας και των κατασκηνώσεων. Στο διάστημα αυτό, μέχρι και τις 14 Ιουνίου, πτήσεις εξωτερικού θα γίνονται μόνο  στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος».

    Όλοι οι επιβάτες, ακόμη και οι Έλληνες που έρχονται από το εξωτερικό, θα υποβάλλονται σε τεστ. Εάν αυτό είναι αρνητικό οφείλουν να μείνουν σε αυτοπεριορισμό για επτά ημέρες. Εάν είναι θετικό, θα μείνουν σε υποχρεωτική προληπτική καραντίνα για 14 ημέρες.


    –Το δεύτερο βήμα θα γίνει την Δευτέρα 15 Ιουνίου, ημέρα που θα επιτραπεί η λειτουργία και των εποχικών ξενοδοχείων και καταλυμάτων  Από τη μέρα αυτή  διεθνείς πτήσεις θα γίνονται, όχι μόνοι μόνο στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος, αλλά και στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία».

    Από την ίδια μέρα υποχρεωτικό τεστ θα γίνεται στους επιβάτες που έρχονται από χώρες οι οποίες  – σύμφωνα με τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αεροπορική Ασφάλεια (EASA)- θα παρουσιάζουν υψηλό κίνδυνο μετάδοσης του Covid-19. Για τους επιβάτες από άλλες χώρες -και αυτό θα ισχύει για όλες τις πτήσεις- θα γίνονται δειγματοληπτικά τεστ.


    –Το τρίτο βήμα θα γίνει την 1η Ιουλίου. Από τη μέρα αυτή πτήσεις εξωτερικού θα γίνονται και στα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα