19.2 C
Athens
Friday, May 17, 2024
More

    Επέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη σελίδα στο facebook κατά της χρήσης μάσκας στο σχολείο

    Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η είδηση ότι επιτήδειοι  δημιούργησαν γκρουπ στο facebook,  όπου καλούν τους γονείς να μην αναγκάζουν τα παιδιά τους να φορούν μάσκα στο σχολείο.Το συγκεκριμένο διαδικτυακό γκρουπ έχει ήδη καταχωρήσει 116  μέλη,  κατόπιν αιτήματος φιλίας, όπου ορισμένοι χρήστες για τους οποίους δε διευκρινίζεται αν είναι και οι ίδιοι γονείς δε διστάζουν να αναρτήσουν ακόμα και υπεύθυνες δηλώσεις όπου αιτούνται στους διευθυντές των σχολείων να μην υποχρεώνουν τα παιδιά τους να φορούν μάσκα.

     Μετά από την αποδοκιμασία της πλειονότητας των γονέων  και εκατοντάδες διαμαρτυρίες προς το κέντρο της Άμεσης Δράσης, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής πρόκειται να ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό των διαχειριστών της επίμαχης ιστοσελίδας. Στην σελίδα γίνονται αναρτήσεις από γονείς που αρνούνται επιδεικτικά να φορέσουν μάσκα στα παιδιά τους ενώ ενημερώνουν “επιστημονικά” για τον κίνδυνο της μάσκας. 

    Παράλληλα, έχει ενημερωθεί και ο αρμόδιος εισαγγελέας για την υπόθεση μετά και τις καταγγελίες Χρυσοχοϊδη για διακίνηση θεωριών συνωμοσίας και fake news. 

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα