21.6 C
Athens
Saturday, May 18, 2024
More

    Ενίσχυση των ελληνικών αμυντικών δυνάμεων στα σύνορα

    Η Ελλάδα ενισχύει με κάθε πρόσφορο μέσο την ασφάλεια των συνόρων στον Έβρο καθώς η κατάσταση παραμένει τεταμένη και οι πρόσφυγες και μετανάστες επιχειρούν να τα διασχίσουν.

    Πιο συγκεκριμένα, χίλιοι στρατιώτες ενισχύουν τις δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή φτάνοντας από κάθε διαθέσιμη στρατιωτική και αστυνομική δύναμη, ενώ μεταφέρθηκαν ήδη 1000 αστυνομικοί με C-130. Παράλληλα, χθες Δευτέρα προσετέθησαν δύο λόχοι καταδρομών με ειδικό εξοπλισμό όπως θερμικές κάμερες.

    Όσον αφορά τα θαλάσσια σύνορα κανονιοφόροι του Πολεμικού Ναυτικού, πυραυλάκατοι, παράκτια περιπολικά, σκάφη του Λιμενικού Σώματος και 15 σκάφη της Frontex πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες προς αποτροπή εισόδου παράνομων μεταναστών δια της θαλάσσης από τη Σαμοθράκη έως τη νήσο Στρογγύλη.

    Παράλληλα, η FRONTEX αποφάσισε μετά από επίσημο αίτημα της Ελλάδας να ενισχύσει την ασφάλεια των ελληνικών συνόρων με τα δικά της μέσα. Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Frontex Φαμπρίς Λεγκερί «συμφώνησε σήμερα να ξεκινήσει αυτή η ταχεία επέμβαση» ώστε να βοηθήσει την Ελλάδα να διαχειριστεί τον μεγάλο αριθμό των μεταναστών στα εξωτερικά σύνορά της, αναφέρει η ανακοίνωση της Frontex η οποία χαρακτήριζε το επίπεδο συναγερμού με την Τουρκία «υψηλό».

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της, έχουν αυξηθεί οι δυνατότητες επιτήρησης στα ελληνικά σύνορα ενώ τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο άμεσης αναδιάταξης των μελών της από άλλες επιχειρήσεις με σκοπό να κατευθυνθούν στην Ελλάδα, ενώ θα υποβληθεί επίσημο αίτημα και σε άλλες χώρες να παράσχουν επιπλέον συνοριοφύλακες και προσωπικό για το σκοπό αυτό.

     

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα