Η λήψη πολυβιταμινών και φολικού οξέος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να μειώσει στο μισό την πιθανότητα το παιδί που θα γεννήσετε
να πάθει καρκίνο πριν την ηλικία των 18.
Η μελέτη από το Νοσοκομείο του Τορόντο για Άρρωστα Παιδιά πραγματοποιήθηκε όταν στελέχη του νοσοκομείου παρατήρησαν μια μείωση στα
νευροβλαστόματα πέντε χρόνια αφ’ ότου η Καναδική κυβέρνηση απαίτησε από τους παρασκευαστές αλευριού να προσθέτουν φολικό οξύ στα προιόντα τους .
Το φολικό οξύ και οι πολυβιταμίνες μειώνουν τον κίνδυνο για λευχαιμία στα παιδιά σε ποσοστό 39% , για καρκίνο στον εγκέφαλο σε ποσοστό 27%
και για νευροβλάστωμα σε ποσοστό 49% .
Μάριος Δημόπουλος
Κλινικός Διατροφολόγος