19.2 C
Athens
Friday, May 17, 2024
More

    Διαμαρτυρία της Ταϊβάν για τις δηλώσεις του Διευθυντή του ΠΟΥ

    Η απάντηση της Ταϊβάν στον ΠΟΥ & η συνεργασία της με την ΕΕ

    Η Διπλωματική Αντιπροσωπεία της Ταϊπέι στην Ελλάδα, επικοινωνώντας την επίσημη τοποθέτηση του ΥΠΕΞ της Ταϊβάν, εκφράζει τη βαθιά λύπη και την έντονη διαμαρτυρία ,

    σχετικά με τις αβάσιμες και αναληθείς κατηγορίες ενάντια στην Ταϊβάν και την κυβέρνησή της που έγιναν από το γενικό διευθυντή του παγκόσμιου οργανισμού υγείας Δρ Tedros Adhanom Ghebreyesus σε μια συνέντευξη Τύπου του ΠΟΥ στη Γενεύη στις 8 Απριλίου.

    Ως μία από τις πιο δημοκρατικές χώρες στον κόσμο, η Ταϊβάν καταδικάζει όλες τις μορφές διακρίσεων. Ο ρατσισμός και οι διακρίσεις δεν έχουν θέση στα ελεύθερα δημοκρατικά καθεστώτα και η Ταϊβάν το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα. Τα 23 εκατομμύρια κάτοικοι της Ταϊβάν βιώνουν εδώ και καιρό τις σοβαρές πολιτικές διακρίσεις εις βάρος τους εκ μέρους του διεθνούς συστήματος.

    Όπως δήλωσε η Πρόεδρος της Ταϊβάν Tsai ing-wen: “Εδώ και χρόνια η Ταϊβάν έχει αποκλειστεί από διεθνείς οργανισμούς και γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα τι σημαίνει να υφίστασαι διακρίσεις και να απομονώνεσαι. Αν ο Γενικός Διευθυντής Tedros αντιστεκόταν στις πιέσεις από την Κίνα και ερχόταν ο ίδιος στην Ταϊβάν για να δει τις προσπάθειές μας για την καταπολέμηση της COVID-19, τότε θα μπορούσε να συνειδητοποιήσει ότι οι πολίτες μας είναι τα πραγματικά θύματα της άδικης μεταχείρισης”

    Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για την καταπολέμηση του κορονοϊού, η παγκόσμια συνεργασία κι όχι η ανεύθυνη κριτική, είναι ο μόνος τρόπος για να νικήσουμε την ασθένεια και να σώσουμε τη ζωή των ανθρώπων που αγαπάμε όσο το δυνατόν νωρίτερα.

    Ως απάντηση στη συνεχιζόμενη εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού, η Ταϊβάν ανακοίνωσε την 1η Απριλίου ότι ξεκίνησε ένα πρώτο κύμα διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας που δωρίζει 10 εκατομμύρια ιατρικές μάσκες και άλλες ιατρικές προμήθειες στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τους διπλωματικούς συμμάχους. Αυτό έχει επαινέσει και την αναγνώριση από όλο τον κόσμο.

    Μετά από αυτό το πρώτο κύμα, στις 9 Απριλίου, η Ταϊβάν ανακοίνωσε ένα δεύτερο κύμα διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας. Η Ταϊβάν θα δωρίσει για άλλη μια φορά ιατρικές μάσκες για την υποστήριξη των χωρών που επλήγησαν σκληρά από την πανδημία COVID-19. Συνολικά έξι εκατομμύρια μάσκες θα αποσταλούν σε κράτη μέλη της ΕΕ στη Βόρεια, Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, τα κράτη που πλήττονται περισσότερο στις ΗΠΑ, σε χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής και σε άλλα φιλικά έθνη. 

    Ευχαριστούμε την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ursula Von der Leyen, η οποία εξέφρασε την εκτίμησή της για τη χειρονομία αλληλεγγύης της Ταϊβάν. Η Ταϊβάν θα συνεχίσει να βοηθά και άλλες χώρες της ΕΕ, αλλά και την Ελλάδα. Εκτός αυτού, η Ταϊβάν έχει ήδη συνεργαστεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τις ΗΠΑ, την Τσεχική Δημοκρατία, την Αυστραλία, τη Δανία και πολλές χώρες που δεν έχουν τη νοοτροπία για να μοιραστούν τα μέτρα πρόληψης και να αναπτύξουν τη θεραπεία, τη γρήγορη δοκιμή και το εμβόλιο επίσης. Η Ταϊβάν είναι πρόθυμη και έχει την ικανότητα να συμβάλει στον κόσμο.

    Οι ελληνικές προσπάθειες για την καταπολέμηση του COVID19 έχουν προκαλέσει το χειροκρότημα της διεθνούς κοινότητας. Ο τρόπος με τον οποίο η Ελλάδα και η Ταϊβάν καταπολεμούν τον COVID-19 δείχνει ότι τα αποφασιστικά μέτρα, η διαφάνεια, η εμπιστοσύνη μεταξύ κυβέρνησης και πολιτών θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως πρότυπο για τον κόσμο. Η Ταϊβάν θαυμάζει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και ενθαρρύνει και τις δύο πλευρές να ενισχύσουν τη διμερή συνεργασία. Αναμένουμε επίσης να εκφράσετε την υποστήριξή σας στην Ταϊβάν με κάθε μέσο. Είναι καιρός να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να παραμείνουμε δυνατοί μαζί. Οι δημοκρατικές συμμαχίες έχουν τη δύναμη να κατακτήσουν οποιεσδήποτε δυσκολίες.

    Εκ μέρους της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας της Ταϊβάν στην Ελλάδα, σας αποστέλλουμε προς ενημέρωση/ δημοσίευση Δελτίο Τύπου, ως απάντηση στις ψευδείς κατηγορίες εκ μέρους του Γενικού Διευθυντή του ΠΟΥ. 

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα