20.8 C
Athens
Monday, April 29, 2024
More

    Δεύτερο γηροκομείο της Θεσσαλονίκης εστία κορονοϊού με 22 κρούσματα

    Νέα διασπορά του κορωνοϊού σε οίκο ευγηρίας εντοπίζεται στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΕΡΤ3,22 άτομα από τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Εστία Παπαγεωργίου» που ανήκει στη Μητρόπολη Νεαπόλεως στον Εύοσμο έχουν διαγνωσθεί θετικά στον κορωνοϊό. Πρόκειται για δεκαπέντε ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στον οίκο ευγηρίας και επτά άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό.

    Οι δεκαπέντε ηλικιωμένοι  έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και  στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο». Ο αριθμός των φιλοξενουμένων στο γηροκομείο ανέρχεται σε 45. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται όλοι σε κατ΄ οίκον περιορισμό. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον υπεύθυνο του γηροκομείου Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Μίλκα τα επισκεπτήρια στο γηροκομείο είχαν σταματήσει από τον Μάρτιο 

    Σημειώνεται μάλιστα πως στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να γίνει εκ νέου έλεγχος στο προσωπικό και τους τρόφιμους του γηροκομείου από τον ΕΟΔΥ, ενώ στον χώρο θα γίνουν απολυμάνσεις. Στο γηροκομείο φιλοξενούνται 45 ηλικιωμένοι ενώ το προσωπικό στελεχώνουν 25 άτομα.

    Σημειώνεται πως από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι που αποτέλεσε την πρώτη εστία διασποράς του κορωνοϊού σε ηλικιωμένους στην πόλη έχουν καταλήξει συνολικά από κορωνοϊό έξι ένοικοι.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα