22.7 C
Athens
Saturday, May 18, 2024
More

    Γεραπετρίτης: Δεν θα γίνει διάλογος με την Τουρκία υπό στρατιωτική πίεση

    Ο Γιώργος Γεραπετρίτης επανέλαβε σήμερα την κυβερνητική θέση ότι δεν θα υπάρξει διάλογος με την Τουρκία υπό στρατιωτική πίεση.Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα αρχίσουν ξανά αρχίσουν ξανά οι διερευνητικές επαφές μεταξύ των δύο χωρών όσο το Oruc Reis επιχειρεί έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο.Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε ότι για να γίνει διάλογος με την Τουρκία, πρέπει να σταματήσουν οι επιθετικές ενέργειες και να υπάρχει οριοθέτηση του διαλόγου.

    Σε ό,τι αφορά την ατζέντα ενός ενδεχόμενου ελληνοτουρκικού διαλόγου, ο κ. Γεραπετρίτης είπε:Σε ό,τι αφορά την ατζέντα ενός ενδεχόμενου ελληνοτουρκικού διαλόγου, ο κ. Γεραπετρίτης είπε: «Το μόνο θέμα που συζητά η Ελλάδα είναι η υφαλοκρηπίδα και η οικονομική αποκλειστική ζώνη».

    Διαφορετικό τόνο υιοθέτησε ο κ. Γεραπετρίτης για τη Γαλλία και τη Γερμανία.Σε ό,τι αφορά τη Γαλλία, ο Γιώργος Γεραπετρίτης υποστήριξε ότι ότι από την αρχή της ελληνοτουρκικής κρίσης, έχει δείξει ότι έχει διάθεση να αναλάβει ηγετικό ρολό και έχει επιδείξει έμπρακτη αλληλεγγύη στην χωρά μας.

    Με αφορμή την επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μάας σε Αθήνα και Άγκυρα, τόνισε ότι η Γερμανία μπορεί να προσφέρει υπηρεσία διαμεσολάβησης για να καθίσουμε Ελλάδα και Τουρκία στο ίδιο τραπέζι.

    Ωστόσο, υπογράμμισε ότι σε αυτό το τραπέζι του διαλόγου θα είναι μόνο η Ελλάδα και η Τουρκία.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα