28.8 C
Athens
Thursday, June 27, 2024
More

    ΓΕΜΗ και δημιουργία νέων επιχειρήσεων

    Τα στοιχεία του ΓΕΜΗ για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων επιβεβαιώνουν δύο πράγματα: Πρώτον ότι μετά τις εκλογές έως το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης, η ελληνική οικονομία  βρισκόταν σε  τροχιά δυναμικής ανάκαμψης.

    Άρχισαν να δημιουργούνται περισσότερες και να κλείνουν λιγότερες επιχειρήσεις.Και δεύτερον ότι το σχέδιο της Κυβέρνησης με μέτρα στήριξης έβαλε φρένο στα λουκέτα. Από τον Μάρτιο έως το πρώτο 15νθημερο του Ιουνίου, παρά την κρίση τα λουκέτα ήταν λιγότερα σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Συγκεκριμένα;
    Συγκρίνοντας το τρίμηνο Δεκέμβριος 2019- Φεβρουάριος 2020 με το αντίστοιχο τρίμηνο επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (Δεκέμβριος 2018- -Φεβρουάριος 2019) προκύπτει μια βελτίωση της τάξης του 43% καθώς δημιουργήθηκαν 2.403 περισσότερες νέες επιχειρήσεις και έκλεισαν 1.055 λιγότερες. Έχουμε, δηλαδή ένα συνολικό θετικό ισοζύγιο 3.458 επιχειρήσεων που πιστοποιεί τη θετική δυναμική που είχε αναπτύξει η οικονομία μας μετά τις εκλογές έως το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης. Στοιχείο που καταρρίπτει το απολύτως ψευδές αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ περί δήθεν ύφεσης που είχε ξεκινήσει πριν τον κορονοϊό.
    Επίσης, τα στοιχεία του  ΓΕΜΗ επιβεβαιώνουν τόσο τις αντοχές της ελληνικής  οικονομίας όσο και την αποτελεσματικότητα των κυβερνητικών μέτρων μετά το ξέσπασμα της κρίσης. Συγκρίνοντας τον αριθμό των επιχειρήσεων που έκλεισαν κατά την περίοδο Μάρτιος- Απρίλιος-Μάιος και το πρώτο 15ήμερο Ιουνίου του 2019 επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με την αντίστοιχη -εν μέσω κρίσης- φετινή περίοδο προκύπτει ότι επί ΣΥΡΙΖΑ έκλεισαν 6.017 επιχειρήσεις, ενώ φέτος 3.281. Δηλαδή, μια καλύτερη επίδοση της τάξης του 45% μέσα σε πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες λόγω του lockdown και των επιπτώσεών του, σε ένα εξαιρετικά δυσμενές διεθνές περιβάλλον.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα