18.9 C
Athens
Thursday, May 9, 2024
More

    Βρούτσης: Αποκλιμάκωση της ανεργίας από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

    «Οι παρεμβάσεις μας στην αγορά εργασίας υπέρ των εργαζόμενων και των ανέργων συνεχίζονται και θα διευρυνθούν όσο χρειαστεί», τόνισε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης κατά την εξειδίκευση των μέτρων στήριξης εργαζόμενων και ανέργων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.

     Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, στην πρώτη φάση των παρεμβάσεων η κυβέρνηση έλαβε έκτακτα, αναγκαία αλλά προσωρινά μέτρα που κύριο στόχο είχαν την διατήρηση των θέσεων εργασίας και την πλήρη κάλυψη του εργαζόμενου εν μέσω πανδημίας και παράλληλα, την άμεση στήριξη των ανέργων.

    Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, η πρόσφατη ψηφισμένη νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης περιλαμβάνει:

    1. Επέκταση του μέτρου των αναστολών συμβάσεων εργασίας στους κλάδους εστίασης, μεταφορών, τουρισμού, αθλητισμού, πολιτισμού και για τον μήνα Οκτώβριο

    2. Επέκταση στη χρονική διάρκεια ισχύος του μηχανισμού ενίσχυσης της απασχόλησης «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» μέχρι τέλος του χρόνου

    3. Παράταση για 2 μήνες των επιδομάτων ανεργίας που έχουν λήξει Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο

    4. Διευκόλυνση χορήγησης των επιδομάτων ανεργίας στους εποχιακά εργαζόμενους σε τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα με τη μείωση του απαιτούμενου αριθμού ημερών ασφάλισης από 100 σε 50.

    5. Θεσμοθέτηση της οικονομικής στήριξης των καλλιτεχνών, δημιουργών και επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού, καθώς και των ξεναγών με τη χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

    6. Δημιουργία θεσμικού πλαισίου για την αναπλήρωση του χρόνου απουσίας από την εργασία εργαζόμενου λόγω καραντίνας.

    7. Θεσμοθέτηση νέας ειδικής άδειας των γονέων λόγω νόσησης των παιδιών τους από τον κορονοιό Covid-19.

    8. Την πληρωμή του δώρου των Χριστουγέννων για όσους έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας τους

    Ο κ. Βρούτσης περιέγραψε αναλυτικά και τα νέα μέτρα δίνοντας έμφαση στο μεγάλο πρόγραμμα επιδότησης 100.000 νέων θέσεων εργασίας με πλήρη κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών που σε συνδυασμό με την γενναία κυοφορούμενη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών αποτελούν, όπως επεσήμανε, το πιο ασφαλή και αποτελεσματικό δρόμο για τον στόχο που έχει θέσει η κυβέρνηση.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα