25.1 C
Athens
Monday, May 13, 2024
More

    Αυτές είναι οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας που ζητά η Ελλάδα

    «Η Τουρκία είναι απειλή για όλη την Ευρώπη»: αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε όλους τους ξένους ηγέτες με τους οποίους συνομιλεί, στο πλαίσιο του διπλωματικού μαραθωνίου που ξεκίνησε ενόψει της Συνόδου Κορυφής την Παρασκευή.

    Κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα τόνισε:

    «Παραβιάζουν ανοιχτά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και της Ελλάδος. Στρέφονται συνολικά, θα έλεγα, κατά της Ευρώπης, όχι μόνο κατά των δύο κρατών μας… Άρα χρήζουν και μίας συνολικής ευρωπαϊκής απάντησης». 

    Μετά τη συνομιλία του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να πείσει την καγκελάριο Μέρκελ για την ανάγκη επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία.Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, ώστε να επιβεβαιωθεί η κοινή στάση τους.

    Δεν αποκλείεται δε, να υπάρξουν και τηλεφωνικές επαφές με τους προέδρους Ρωσίας και ΗΠΑ, Βλαντιμίρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ αντίστοιχα.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα