Σάλος έχει προκληθεί στους κύκλους της ελληνορθόδοξης κοινότητας, καθώς δημοσίευμα αποκαλύπτει ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος, διαμένει σε υπερπολυτελή οικία.Η νέα κατοικία του επικεφαλής της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αυστραλίας, με θερμαινόμενη εσωτερική πισίνα, διαθέτει εκπληκτική θέα στη γέφυρα του λιμανιού του Σίδνεϊ και την Όπερα.
Όπως αναφέρει το news.com.au, η αγορά παρέμενε μυστήριο για μήνες, παρά τους ψιθύρους, με τους πωλητές αρχικά να αρνούνται να αποκαλύψουν την τιμή πώλησης. Το κόστος της κατοικίας, 6,5 εκατ. δολάρια, προκάλεσε ίλιγγο και αντιδράσεις στην ελληνική Ορθόδοξη κοινότητα, όπως και η ανάμειξη του ονόματος του πρώην Αρχιεπισκόπου.
Οι ισχυρισμοί ότι ο πρώην Αρχιεπίσκοπος ενέκρινε την αγορά ακινήτου διαψεύστηκαν από τον ανιψιό του Αρχιεπισκόπου Στυλιανού, δικηγόρο Νικόλαο Καλλιουρά, στην ελληνική εφημερίδα Νέος Κόσμος. «Είναι αυτονόητο ότι ο Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός, κρίνοντας από την προσωπική του πορεία στην ζωή, δεν θα χρησιμοποιούσε ποτέ ένα διαμέρισμα παρόμοιο με αυτό που αγόρασε το Consolidated Trust της Ιεράς Αρχιεπισκοπής της Αυστραλίας εννέα μήνες μετά το θάνατό του, ως προσωπική του κατοικία, την πολυτέλεια της οποίας δεν μπορούσε καν να φανταστεί», είπε και πρόσθεσε: «Η απόφαση για την αγορά του αμφισβητούμενου πολυτελούς διαμερίσματος λέγεται ότι ελήφθη τον Μάρτιο του 2019, συγκεκριμένα σε μια εποχή που ο Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός μετρά τις τελευταίες μέρες της ζωής του. Ωστόσο, αφορούσε ένα άλλο, φθηνότερο, μικρότερο και μη πολυτελές διαμέρισμα».
Σύμφωνα με τα κτηματολογικά αρχεία, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το διαμέρισμα αγοράστηκε έναντι 6,5 εκατ. δολαρίων από το Trust της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής της Αυστραλίας λίγο πριν τα Χριστούγεννα, με μόνο το τέλος χαρτοσήμου να ανέρχεται στα 400.000 δολάρια. Την αγορά του διαμερίσματος επιβεβαίωσε το ίδιο το Trust. Mε δήλωση του o επικεφαλής στην αυστραλιανή ιστοσελίδα τόνισε ότι το διαμέρισμα, όπως και άλλα ακίνητα σε διάφορες πόλεις της Αυστραλίας, αποτελεί ιδιοκτησία της Αρχιεπισκοπής και όχι του Έλληνα ιεράρχη.
Πηγή: iefimerida