24.5 C
Athens
Sunday, May 19, 2024
More

    Αποθέωση των Eλλήνων λιμενικών από την Bild

    Η γερμανική εφημερίδα Bild αποθεώνει τον αγώνα που δίνει η ελληνική ακτοφυλακή για να διασώσει πρόσφυγες στις ακτές των νησιών του ανατολικού Αιγαίου . Επίσης περιγράφει σε εκτενές ρεπορτάζ όλη την προσπάθεια των Ελλήνων η οποία ξεπερνά τις διακηρύξεις των Ευρωπαίων πολιτικών .

     

    Το ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας έχει ως εξής :

    Τα παιδιά φώναζαν κατά το ταξίδι επί ώρες … Την ώρα που η καγκελάριος Μέρκελ καθόταν στο αεροπλάνο με κατεύθυνση την Τουρκία , ξεκινούσαν ταυτόχρονα και πάλι χιλιάδες πρόσφυγες με φουσκωτές λέμβους για την Ευρώπη μέσω Ελλάδας .

    Δεν ξέρουν να κολυμπούν οι περισσότεροι και τα σωσίβια τους δεν είναι ασφαλή . Μικρά παιδιά και γυναίκες κάτω από αντίξοες συνθήκες σε μια μάχη επιβίωσης για ένα καλύτερο αύριο .

    Εκεί οι καπετάνιοι της ελληνικής ακτοφυλακής από την νύχτα έως το επόμενο πρωί μαζεύουν και σώζουν ανθρώπους από τα παγωμένα νερά . Ακόμα και όταν τους βγάλουν όλους στη στεριά ξέρουν ότι έρχονται κι άλλοι από πίσω  και ξαναγυρίζουν στη θάλασσα . Έτσι γίνεται και μια ακόμα λέμβος παραγεμισμένη με εκατοντάδες παιδιά που κλαίνε και βρέφη εξαντλημένα όλα από το ταξίδι .

    Αυτές είναι οι μέρες αυτές είναι και οι νύχτες για την Ελληνική ακτοφυλακή . Οι ήρωες αυτοί όταν τους ρωτήσεις να προβλέψουν κάτι σου λένε ότι αφού Ιανουάριο Φεβρουάριο έρχονται τόσοι πολλοί με το κρύο σκέψου τους επόμενους μήνες .

    Επίσης όση δουλειά και αν καταφέρνουμε με το να σώζουμε ζωές στην διαδρομή συνεχώς συμβαίνουν φρικτά γεγονότα και καθημερινά πεθαίνουν άνθρωποι.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα