22.7 C
Athens
Saturday, May 18, 2024
More

    Πρόσφυγες vs Σαμαρινιώτες

     Η Δυτική Μακεδονία δεν είναι μόνο η πιο φτωχή περιφέρεια από οικονομικής άποψης είναι και η πιο παραμελημένη Περιφέρεια και ειδικά ο Νομός Γρεβενών. Σε χωριά 10 και 20 μόνιμων κατοίκων έχουν σε κάθε από αυτά 200 και 300 άτομα πρόσφυγες και μετανάστες.

    Έντρομοι οι φιλήσυχοι κάτοικοι της ιστορικής Σαμαρίνας αντιμετώπισαν για ακόμα μια φορά το πρωί-και δεν είναι η πρώτη φορά- επιδρομή από τους επί τρία και πλέον έτη «νέους DX κατοίκους των ξενοδοχειακών μονάδων»  που καταπάτησαν περιουσίες και προέβησαν σε ζημιές. .

    Ζουν οι λίγοι μόνιμοι κάτοικοι που ο ένας με τον άλλον γνωρίζονται μεταξύ τους και χρόνια φυλάνε Θερμοπύλες.Άλλωστε το χειμώνα είναι αυτοί που κρατάνε και για τους υπόλοιπους που πάνε απλά ένα μήνα μόνο για διακοπές το καλοκαίρι.

    Τους ρώτησε κανείς πως ζουν ανάμεσα σε ξένους , πώς ζουν 10 παππούδες με 200 νέους , μάλλον καθόλου ισότιμη κατανομή. Πέρα όμως από τα δυσανάλογα υπάρχει και η προβληματική συμβίωση όταν διαπιστώνεις ότι σου καταπάτησαν και την περιουσία ένα σπίτι στο χωριό περιουσία από τους προ παππούδες σου και σου ανακάτεψαν και αναστάτωσαν όλη την ψυχή.

    Αυτά συνέβησαν στην όμορφη και ιστορική Σαμαρίνα εν έτη 2020 .(Η φωτογραφία είναι από το εσωτερικό του σπιτιού)

     

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα